Terima Kasih Sahabat

16 April 2014

920 : Happy AnNivesarY...

Happy 16 years anniversary, happy birthday golden icon with diamonds, vector illustration  Stock Vector - 11860241

 
Selamat Ulangtahun Percintaan yang ke 16 abang...moga perhubungan percintaan kita akan kekal untuk selamanya....

moga bunga-bunga cinta kita akan sentiasa mekar dan segar walaupun kekadang ada ribut taufan yang melanda...moga kita berdua akan tabah dan sabar menghadapi segala dugaan di alam berumah tangga...insya'allah...

saya sayang abang...


Image

15 April 2014

919 : Perkembangan Nur Insyirah..



alhamdulilah Nur Insyirah dah hampir mencapai umur 2 tahun...lebih tepat lagi sekarang ni Nur Insyirah dah berusia 1 tahun 10 bulan....rasa sekejap sahaja masa berlalu...memang benar masa berlalu dengan teramat pantas dan laju tanpa kita sedari...


dalam sedar tak sedar pelbagai perkara baru yang Nur Insyirah dah terokai...macam-macam benda dan pengalaman baru yang Nur Insyirah pelajari....alhamdulilah...antaranya :

  • Nur Insyirah suka menyanyi lagi The Wheel of The Bus sambil membuat gaya dan suka sebut perkata "All Through The Town"...antara lirik lagu yang ada...Nur Insyirah akan minta pasang lagu tu kat handphone atau komputer dengan menyebut "swish, swish"...memang secara automatik aku pun faham apa yang Nur Insyirah nak...
  • alhamdulilah dah mula berselera makan sejak makan multivitamin....dah terasa hantap badannya...dan kehantapan badan Nur Insyirah sudah mula dirasai oleh ayah dan opahnya ketika mendukungnya...
  • gigi yang tumbuh dah hampir penuh...ada 4 batang gigi taring...dah yang pastinya Nur Insyirah paling tak suka gosok gigi...memang kena banyak bersabar bila nak suruh Nur Insyirah gosok gigi...kena soh Nur Insyirah buat gaya macam Upin Ipin gosok gigi...sabar jelah kan...
  • pantang jumpa huruf di dinding, suratkhabar atau di mana-mana sahaja...confirm Nur Insyirah akan sebut A-Ayah, I-Ibu, O-Opah, U-Ucu, T-Tok Wan, M-Mata...alhamdulilah walaupun baru beberapa huruf yang baru aku kenalkan pada Nur Insyirah, dia dah mula kenal dan tahu apa yang dia sebut...sikit-sikit dahulu pasni baru keseluruhan huruf...
  • lagi satu perkara yang Nur Insyirah suka buat adalah, bila turun tangga atau naik tangga akan mula mengira One, Two, Three....walaupun berterabur susunannnya, Nur Insyirah akan berusaha untuk menyebutnya...
  • yang pasti Nur Insyirah suka menjerit apabila kemahuannya tidak dituruti...Nur Insyirah akan membentak marah...aku tidak tahula dari mana Nur Insyirah belajar wat perkara ni...
  • lagi satu Nur Insyirah akan mula mencampak barang di tangannya apabila kemahuannya tidak dituruti...memang kena banyak bersabar sekarang ni dengan dia...
  • setiap kali sampai je rumah (balik dari taska), perkara rutin yang akan Nur Insyirah lakukan adalah minta vitamin dan air oren...kekadang tu belum sempat tutup pintu lagi, Nur Insyirah dah mula minta...sabar jelah...
  • alhamdulilah setakat ni, jika Nur Insyirah main mainan yang ada, Nur Insyirah akan mengemas setelah habis main..tapi kena ikut mood juga la...kalu mood tak ok tu, aku akan pujuk Nur Insyirah untuk mengemas sama-sama...aku mahu Nur Insyirah bertanggungjawab apa yang dia buat...


insya'allah aku akan cuba mengajar apa yang diperlukan seorang anak... aku tidak mahu menekan Nur Insyirah...aku dan hubby akan mengajar dengan slow-slow tanpa tekanan...jika dia tidak mahu ikut, aku akan cuba slow-slow...tapi kalu ada yang Nur Insyirah suka buat, aku akan galakkan...

moga Nur Insyirah akan menjadi seorang anak yang berakhlak, berdisplin, bertanggungjawab, lembut hati, mendengar kata...semua ibu dan ayah nak yang terbaik untuk anaknya...begitu juga aku dan hubby...nak yang terbaik untuk anak...