Terima Kasih Sahabat

05 January 2015

931 : tahun 2015...

 

selamat tahun baru 2015...hari Isnin pertama untuk tahun 2015...hari pertama kerja untuk tahun 2015...

moga tahun ini akan menjadi tahun kejayaan insya'allah...dah hampir sedekad aku bekerja di dalam perkhidmatan awam...macam tak percaya je...tapi itu kenyataan...

moga aku akan bersemangat dan berkeyakinan untuk menghadapi segala cabaran dan dugaan di dalam pekerjaan ini...semoga aku dapat melakukan dan menjalankan tanggungjawab yang telah diamanahkan untuk aku...insya'allah...


26 December 2014

930 : tahun 2014...

dah lama sangat aku tidak menulis...hampir 2 bulan lebih...dah ada juga kawan-kawan yang bertanya kenapa dah lama tak update...bukan sengaja takmo update tapi aku pun tak tahu kenapa makin hari makin malas dan liat nak menulis...buka je blog tapi niat nak menulis lari ntah ke mana...

family : macam-macam yang dah terjadi di dalam family 'kecik' aku terutamanya anak kesayangan aku Nur Insyirah...dalam masa 2 bulan setengah, Nur Insyirah dah kena penyakit HFMD dan chicken pop...selang sebulan Nur Insyirah kena penyakit berjangkit ini...dugaan dari Allah...nak menguji kesabaran dan menghapuskan dosa-dosa kecil yang telah kami lakukan...ini pun chicken pop Nur Insyirah masih ada lagi kesan parut yang belum hilang...kesian kat Nur Insyirah yang nak makan kicap tapi aku tak benarkan....nasib baikla anak kesayangan aku ini mendengar kata....

tempat kerja : pelbagai rintangan dan dugaan yang berlaku pada tahun ini di tempat kerja...kerja seorang ketua, pelbagai dugaan yang aku terima....namun aku redha dan pasrah...aku perlu kuat untuk menghadapi segalanya...almaklumla aku ini kan hanya pencacai je...bukan orang-orang besar....pejam celik pejam celik dah 9 tahun aku bekerja di jabatan ini...aku harapkan kedatangan tahun baru ini akan membuatkan kerja aku di sini juga bertambah baik dengan kedatangan bos baru...insya'allah...kita hanya merancang namun Allah menentukan segalanya....

lagi seminggu tamat sudah tahun 2014....tahun baru 2015 akan menjelma....tahun 2014 pelbagai perkara manis dan buruk yang berlaku di dalam diri aku dan family....yang di luar negara lagi pelbagai dan macam-macam....

aku berharap  kedatangan tahun 2015 akan menjadi tahun yang baik dan aku akan menjadi lebih tabah dan sabar menghadapi segala dugaan....moga aku akan menjadi seorang ibu yang tenang, sabar dan tabah melayan karenah Nur Insyirah dan 'kedatangan baby baru' (insya'allah).. moga aku akan dinaikkan pangkat insya'allah...dah 10 tahun aku servis di dalam perkhidmatan awam....aku berharap aku akan menjadi seorang anak yang mithali dan isteri yang solehah....pelbagai yang aku nakkan dan impikan pada tahun 2015 namun kita hanya mampu merancang dan menentukan segalanya adalah Allah...aku hanya memohon moga diperkenan segala doa...