Terima Kasih Sahabat

22 March 2017

933 : rindunye...



rindunye nak menulis di blog kesayangan ini...aku tidak tahu kenapa pagi-pagi ini aku menjenguk kembali blog yang dah lama aku tinggalkan...hampir 2 tahun aku tidak menulis di sini...aku tidak aku mimpi apa malam tadi...tapi yang pasti memang aku rindu dengan blog ini...dari tahun 2007 aku mula menulis blog...hampir 10 tahun usia blog ini tanpa sedar...

aku nak sangat menulis segala apa yang berlaku sebagai kenangan akan datang...namun tidak berkesempatan...maybe kesibukan di tempat kerja dan family...tapi yang pasti aku terlalu untuk menulis...aku nak meluahkan segala apa yang aku rasa...tapi aku tidak pasti adakah aku mampu untuk bergiat aktif seperti dahulu...aku takut kekeringan idea je...

adakah aku mampu untuk menulis kembali??itu adalah satu persoalan yang berlegar-legar di fikiran ini...aku takut aku tidak bole nak commit seperti dahulu dengan kesibukan kerja sekarang ini...bila balik rumah aku sibuk dengan anak-anak dan family pula...

aku lihat kawan-kawan blog lain pun lama dah tidak menulis juga....aku rindu nak baca blog kalian...masing-masing aku lihat hanya banyak bergerak aktif di IG, FB dan twitter saje...maybe kat situ lagi mudah...simple dan pantas je...tanpa perlu memerah idea untuk menulis yang panjang-panjang...hanya letak picture lepas tu letak caption...

insya'allah aku akan cuba untuk menulis kembali...namun aku tidak berani berjanji apa-apa kat diri sendiri..takut tidak boleh nak commit...

07 April 2015

932 :

dah hampir 3 bulan aku tak menulis di dalam blog ini...bukan takmo menulis tapi dengan kesibukan di tempat kerja...bila ada masa terluang masa tu confirm aku dah blur nak menulis pa...padahal banyak je ceta tapi bila dah blur segalanya bersawang dok dalam kepala je la...

masa berjalan dengan begitu cepat...sekejap sahaja dah masuk bulan April 2015...tanpa kita sedari masa itu berjalan dengan meninggalkan kita dengan cepat...

pelbagai yang berlaku dalam masa 4 bulan ni....anivesary pernikahan aku yang ke 10 pada Februari yang lalu, adik bongsu aku bertunang bulan Mac yang lepas dan pelbagai lagi...tanpa aku sempat catat kan dalam blog ini...

Nur Insyirah juga dah makin agresif, ligat dan cerdik...makin hantap dan asyik kita je kena dengar kata dia....Nur Insyirah dah takmo dengar kata ibu dan ayah dia...asyik kemahuan dia sahaja yang kita kena dengar...memang kena banyak bersabar la...memang mencabar kesabaran dan kewibawaan...

hope selepas ni aku bole la mengupdate blog ini dengan kerap...insya'allah...