Terima Kasih Sahabat

05 September 2014

927 : hasil seni pertama...

dah bersawang dan berhabuk blog ini...bukan takmo update tapi tak tahu nak update apa...bila time banyak ceta masa tu la banyak kerja yang perlu dilakukan....bila keja tak berapa banyak masa tu la mood nak menulis tu takde...itu la alasan kan...



ini cerita bulan ogos hari tu...tapi nak dijadikan sebagai kenangan dan memori dalam kehidupan ini, aku gagahkan juga untuk menulis entry ni walaupun simple...

aku teruja melihat hasil seni pertama Nur Insyirah yang ditunjukkan oleh pengasuhnya di taska...rasa tak percaya yang anak aku dah besar rupanya....dah pandai pegang berus dan mewarna...walaupun tak tahu apa yang dilukis tapi yang pasti aku teruja dan terkasima...haha...ayat tak boleh bla kan...

balik aku terus tampal di peti ais sebagai kenangan....pasni boleh la aku belikan water color dan berus dan boleh la aku bagi Nur Insyirah main dengan color...biarkan Nur Insyirah berimaginasi dan berfikir apa yang hendak dilukis...

dah makin besar anak ibu...sekejap saja rasanya masa berlalu....

11 August 2014

926 : setahun sudah berlalu..



sekejap sahaja waktu berlalu...rasa baru sahaja aku mendapat khabaran yang bapak jatuh di tempat kerja....rasa baru sahaja aku memandang wajahnya....rasa baru sahaja aku berborak dengannya...rasa baru sahaja aku mencium wajahnya untuk kali terakhir...memang masa berlalu dengan pantas tanpa kita sedari....air mata ini masih menitis kerana kerinduaan teramat sangat...


namun memori dan ingatan aku pada tanggal 15 syawal 1434H jam 4.30 pagi masih bermain di fikiran....memori yang tidak akan aku lupakan sehingga bila-bila...aku masih lagi tidak percaya perkhabaran daripada doktor yang mengatakan yang ayah aku tidak dapat diselamatkan....aku rasa masih baru sahaja kenangan itu berlaku...aku harus pasrah dan redha dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan olehNya...

aku perlu tabah menghadapi segalanya....

semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan mereka yang beriman....Al Fatihah...