Terima Kasih Sahabat

14 October 2014

928 : diam lebih baik...

rindunya nak menulis di dalam blog ini...makin lama makin bersawang blog ini ditinggalkan oleh tuan badan....bukan sengaja tapi entah la sukar untuk diterjermahkan....

nak menulis tapi tidak tahu nak ceta pasal apa....yang pasti fikiran ni berserabut melayan karenah dan telatah manusia di sekeliling ini....tak ikut perangai orang tu pun salah...kalu ikutkan sangat, boleh jadi 'gila' kerana 'sakit' yang di bawa oleh 'orang itu'....oleh itu, berdiam lebih baik daripada bersuara....

kalu bersuara nati dikatakan kurang ajar walaupun apa yang kita katakan itu benar....

'orang itu' nak suruh kita ikut cara dia....iaitu cara yang tidak bersosial dengan orang sekeliling...jangan masuk campur jika ada apa-apa event walalupun yang berlaku di sekliling kita itu event gembira atau sedih....

bukan takut untuk melanggar arahan, tapi diam lebih baik dari bersuara...

05 September 2014

927 : hasil seni pertama...

dah bersawang dan berhabuk blog ini...bukan takmo update tapi tak tahu nak update apa...bila time banyak ceta masa tu la banyak kerja yang perlu dilakukan....bila keja tak berapa banyak masa tu la mood nak menulis tu takde...itu la alasan kan...



ini cerita bulan ogos hari tu...tapi nak dijadikan sebagai kenangan dan memori dalam kehidupan ini, aku gagahkan juga untuk menulis entry ni walaupun simple...

aku teruja melihat hasil seni pertama Nur Insyirah yang ditunjukkan oleh pengasuhnya di taska...rasa tak percaya yang anak aku dah besar rupanya....dah pandai pegang berus dan mewarna...walaupun tak tahu apa yang dilukis tapi yang pasti aku teruja dan terkasima...haha...ayat tak boleh bla kan...

balik aku terus tampal di peti ais sebagai kenangan....pasni boleh la aku belikan water color dan berus dan boleh la aku bagi Nur Insyirah main dengan color...biarkan Nur Insyirah berimaginasi dan berfikir apa yang hendak dilukis...

dah makin besar anak ibu...sekejap saja rasanya masa berlalu....