Terima Kasih Sahabat

31 July 2007

kaletah anak-anak buah...

ini adalah sebahagian gambar-gambar yang sempat aku rakamkan pada hujung minggu lepas....aku nak tangkap gambar manja, tapi bila dah 2 orang abang dia nampak aku dah kuarkan digital camera aku, apalagi diorang pun menyelit la...sabar jelah...

3 orang anak buah kesayangan aku (dari kiri hafiz, manja & hakim)...
senyuman manis dari manja...

geramnye tengok senyuman manja ni...

dapat jugak tangkap gambar manja seorang...tanpa ada kekacauan dari abang2...

27 July 2007

comel tak....

ada satu malam hari tu adalah seekor kucing ni datang depan umah...comel sungguh la kucing...dan manja plak tu....elok je dia dok kat depan pintu umah aku...apa lagi ada peluang terus aku snap aksi-aksi manja yang ditunjukkan....

manja nye kucing ni....

comel tak kucing ni???





raja buah...

sekarang musim buah-buahan dah tiba...macam-macam buah yang ada di pasar chow kit atau pasar malam...semuanye nak dirasakan...

hari tu aku teringin sangat nak makan buah durian...aku beli yang murah je..yang 3 biji RM 10..tapi memang dah rezki aku isi nya takde yang busuk pun..semuanya cantik...isi dia warna kuning dan rupa isi dia macam 'kucing tiduq'....takde biji plak tu...memang puas la makan..

aku sempat snap isi durian yang berbentuk cam 'drumstick'....


24 July 2007

tertekan sungguh...

aku perlukan kedamaian & ketenangan pada masa ini

aku cukup tertekan skrg ni...knp orang selalu salahkan orang yang berada dalam bahagian IT...jika terdapat masalah tentang komputer, notebook atau system...kalu notebook tu buruk pun orang IT dipersalahkan...macamla semua orang IT mampu untuk mengadakan semua kehendak user ini...

hari ini aku menghadirkan diri untuk kursus yang dianjurkan oleh JPA di PICC...aku mewakili untuk bahagian IT dan bersama Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM) untuk kursus HRMIS...yang aku tension nye system HRMIS ini akan diguna pakai oleh semua orang...keja untuk menambah data, mengemaskini data dan memadam data akan dibuat oleh BPSM...tapi disebabkan "sistem", apalagi semua orang IT yang perlu lakukan...padahal ada modul-modul tertentu yang perlu dilakukan oleh orang IT bukannye semua...tapi mindset orang, bila semua "system" je confirm la orang IT punye keja...kalau macam tu teruk la orang IT...macam la orang IT ini takde keja lain nak buat...nak buat keja orang lain plak...bermasalah jika mempunyai mindset sebegini tau...

Ya Allah moga kau tenangkanlah jiwa ku ini untuk menghadapi dengan orang-orang yang mempunyai mindset sebegini....

17 July 2007

khairunnisa al-zahari...

khairunnisa al-zahari telah selamat dilahirkan pada 20 Jun 2007 tepat jam 10.45 pagi di HKL dengan selamatnye..semua ahli keluarga gembira dengan kelahiran nisa ni coz dalam keluarga aku belum ada lagi cucu pompuan baru ada 2 orang cucu lelaki...

khairunnisa kami panggil dengan nama panggilan 'manja'....ini adalah gara-gara daripada cerita yang sedang ditayangkan di TV3 iaitu ceta manjalara...

hari pertama dilahirkan..

hari ke 5 kelahiran...

hari ke 10 kelahiran...comel tak baju gaun saya...