Terima Kasih Sahabat

30 October 2007

pizza hut...

syukur alhamdulilah...semalam rezki aku untuk makan pizza hut yang telah sekian lama tidak menjamahnya....

semalam hubby kesayangan aku belanja aku makan pizza hut di sri gombak....thanks abang...memang aku sedang mengidam untuk makan fast food...tak sangka murah sungguh rezki aku...alhamdulilah...lain kali belanja makan lain plak...maybe hari ini kita makan burger king atau McD plak...

kejap panjang....

kejap pendek....


nampak menyelerakan...

alhamdulilah..kenyang masuk dalam perut dah...

Open House 2...

hari ahad 29 Okt 2007, aku dan hubby dapat jemputan Open House oleh seorang blogger yang terkenal...sapa tak kenal dgn blog famous dia tu kan...cuba teka sapa????mesti semua blogger kenal sapa dia kan....

aku dan hubby pergi tanpa map...cuma hanya ada sekeping kertas yang berisi alamat umah dia je...syukur alhamdulilah aku dan hubby sampai gak umah dia tanpa sesat dan cuma satu panggilan yang dibuat untuk confirm either betul ke tidak umah dia tu...kalu ikutkan aku nak wat surprise je kat tuan umah...tanpa call tapi takut lain plak jadinye...takut sesat coz baru first time sampai tempat tu kan....

banyak juga lauk pauk yang dimasak, antaranya rendang ayam, nasi impit, nasi lemak, laksa dan macam2 lagi...memang kenyang la....berbaloi la aku datang dari jauh nak ke rumah dia...masa nak balik tu hujan selebat-lebatnya....dia kata "hujan rahmat atas pertemuan kita".....insya'allah...

moga persahabatan kita akan kekal untuk selamanya walaupun kita hanya kenal melalui alam maya...pasni boleh la kita plan jumpa dan dating sama-sama lagi....lagipun hubby kita pun dah kenal antara satu sama lain kan....ada aura antara kita kerana kita teman yang mesra walaupun kenal di dunia maya...

thanks tiara dan beckham kerana menjemput kami ke teratak kamu berdua...rumah yang cantik dan menarik...


teman tapi mesra...

tuan rumah yang kepenatan melayan tetamu yang banyak songeh...


special pose dari tuan rumah...tiara & beckham...

29 October 2007

open house 1...

hari sabtu lepas, 28 okt 2007 aku dapat jemputan gi open house dan majlis akikah umah member opis di seksyen 26, shah alam...kalu majlis akikah confirm la makan kambing kan...kambing masak kuzi, kari kambing dan sup kambing...makanannye memang marvelous terutamanya butter prawn dan ayam goreng berempah...memang superb la...thank syidah dan nazreen kerana menjemput kami...

kat bawah ini sebahagian gambar-gambar dengan member opis bersama anak-anak mereka...comel dan cute sungguh anak-anak member opis aku ini...geram sungguh...yang pastinye semua anak member opis ni copy paste muka ayah masing-masing..."fawwaz ashraf dan iman waffi"...

iman waffi....anak kepada harozal dan nizam...anak tuan umah..iaitu tuan punye badan majlis akikah "Fawwaz Ashraf" ... gan member opis bersama iman waffi...
kat mana-mana pun boleh pose kan... kesian kat iman waffi kena dera bergambar....

24 October 2007

nak makan KFC...

aku teringin la nak makan KFC yang spice punye....tapi aku nak orang belanja...tak nak pakai duit sendiri...sapala yang sudi nak belanja aku ni...ntahla aku pun tak tau sapa yang sudi...kesian kat aku kan???nak wat camne...dah nasib...


kalu nak makan gak, alamat kena kuar duit sendiri la....


22 October 2007

pict bersama irfan...

ini adalah gambar aku dan husband bersama anak buah aku (belah husband)...namanye irfan iskandar...dah 8 bulan anak buah aku...pantang nampak kamera mesti senyum... irfan iskandar...
comeinye dia senyum...
irfan with me...
irfan with my husband...

kenangan raye 1428....

raye tahun ni lain dari yang lain...buat pertama kalinye aku ambik gambar di studio gara-gara digital kamera aku rosak....kami ambil gambar di studio masa pagi raye pertama sebelum gi umah mak mertua aku...

*********************************************************
ceta malam raye,,,

kami suami isteri memakai warna pakaian yang sedondon (warna biru langit)...tu pun decide warna masa malam raye...kebetulan jumpa baju aku dulu pastu baru la cari baju melayu untuk husband...jenuh la jugak mencari warna baju melayu agar sama dengan baju kurung pahang aku....jalan sakan kami masa malam raye tu di jalan TAR...ini la namanye shopping malam raye!!!...memang rambang mata la...semuanya buat lelong rega masa tu...rasenya cam semua aku nak beli...hampir RM 400 gak la abis masa malam tu...aku dapat 3 pasang baju (baju kurung, baju kurung pahang dan baju pesak gantung) dan husband plak dapat sepasang baju melayu serta t-shirt...

memang best la bila kita shopping di saat akhir....kita rasa feel nak raye tu memang dah hampir benar...tapi yang tak bestnye coz banyak saiz baju yang dah habis dan warna yang kita nak tu takde...tu yang pusing satu Jalan TAR mencari saiz baju dan warna yang sedondon...tu je lah yang tak best...kami keluar shopping dari kul 6 petang hingga 1 pagi...shopping dalam hujan....satu kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh kami....rase cam tahun depan nak wat lagi la...yelah kan kami hidup berdua je takde baby lagi...masa nilah nak ambik kesempatannye..kalu ada baby memang tak boleh la nak gi shopping malam-malam lagi la...kena dok umah je....

*********************************************************
ceta pasal gambar di studio plak,,,
tapi yang tak puas hatinye, orang yang ambik gambar kami ni tak profesional...kami belum ready lagi tapi dia dah ambil...dah la kami ni tak pandai nak pose (tegak berdiri kaku je tanpa senyum)...dapat plak photographer ni tak pandai nak suruh kami bergaya plak, that means pict kami kureng memuaskan la...sib baik ambik pakej yang murah je dulu...kalu ambik terus yang mahal memang rugi besar la...tapi yang pastinye kenangan masa hari raye tahun ni ada untuk diingati...

ini la sebahagian gambar yang diambil di studio...jgn gelak plak bila lihat 2 patung cendana yg tengah berdiri tegak tanpa pose istimewa....

sedondon tak???

kenangan yang paling indah...tak sempat nak pose...sabar jelah!!!

19 October 2007

aksi dan kaletah si manja...

ini adalah antara aksi-aksi menarik yang ditunjukkan oleh anak buah kesayangan aku...tambahan plak aku nak test digital kamera yang baru siap dibaiki...memang kesian anak buah aku jadi mangsa aku...lagipun aku dah lama tak jumpa dan ambik gambar dia...hampir sebulan aku takde gambar terbaru dia....cayang mak sulung...
cantik tak baju gaun manja ni...
macam kan puteri la...
manja dah pandai meniarap...
lagi aksi meniarap (baru 3 bulan setengah)...

dah ok dah...

entry aku yang lepas, aku telah ceritakan yang digital kamera aku telah rosak...

17 Okt 2007 aku telah pergi ke Olympuss Malaysia di Plaza Kiara...aku telah membaiki digital kamera aku tu...nak tau berapa banyak yang aku kena?????RM 327.00 aku telah melayang kerana lens jammed...sabar jelah...dugaan Allah kepada aku kan....

aku siap sound kat orang tu "kenapa bila dah habis warranty je confirm rosak ye, macam tau2 je yang dah lepas warranty"....yang pastinye customer service tu tak boleh nak jawab apa-apa....aku minta hari tu juga siap....aku siap cakap "yang pastinye aku takde gambar raye tau untuk tahun ini"....terus dia jawab "sebelum pukul 5 petang akan siap"....kalu tak siap gak hari tu confirm la aku mengamuk sakan lagi...dah la yang pasti duit aku dah melayang...baget makin lari la...dah la baru pas raye...confirm pas ni makan biskut kering la....tak pun gi open house untuk makan free....

yang pastinye bukan aku sahaja yang mengalami masalah camtu, rami jugak yg datang kat situ untuk membaiki kerosakan yang dialami...ntahlah yang pastinye kita perlu berjaga-jaga dengan barang yang dah habis warranty nye...kalu tidak melayang la duit kita...tambahan lagi tengah-tengah kering...

12 October 2007

dugaan...

"inilah rupa kamera kesayangan aku"
aku rasa tertekan sangat coz digital camera aku rosak la plak....dah la nak raye...baru je berangan nak bergambar dengan family masa hari raya nanti....dugaan sungguh la...aku baru je pakai camera ni setahun setengah...tadi aku call customer service olympus dan tanye berapa lama warranty camera ni....amat mengecewakan jawapannya...."warranty hanya 1 tahun saja"...

aku nak pergi tempat service camera tu hari ini...aku berharap sangat jangan la teruk sangat rosaknye....dah la takde duit ni....dah kering ni....aku harap sangat camera ni ok je...just kerosakan kecil saje....aku berdoakan sangat semoga camera ni takde pa2....aku nak sangat bergambar gan semua ahli family aku....

Ya Allah tolongla hambaMu ini yang dalam kesusahan dan kepayahan ini....hanya padaMu aku mengadu...

10 October 2007

selamat hari raya..

aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada kekawan blogger yang sudi menjenguk teratak buruk ku yang tidak penah ber'update'....mohon maaf jika ada kesalahan dan kesilapan sepanjang perkenalan antara kita...
aku mendoakan moga kalian bergembira di samping keluarga tersayang....jangan pandu laju-laju bagi mereka yang balik ke kampung...

"selamat hari raya aidilfitri"