Terima Kasih Sahabat

22 October 2007

kenangan raye 1428....

raye tahun ni lain dari yang lain...buat pertama kalinye aku ambik gambar di studio gara-gara digital kamera aku rosak....kami ambil gambar di studio masa pagi raye pertama sebelum gi umah mak mertua aku...

*********************************************************
ceta malam raye,,,

kami suami isteri memakai warna pakaian yang sedondon (warna biru langit)...tu pun decide warna masa malam raye...kebetulan jumpa baju aku dulu pastu baru la cari baju melayu untuk husband...jenuh la jugak mencari warna baju melayu agar sama dengan baju kurung pahang aku....jalan sakan kami masa malam raye tu di jalan TAR...ini la namanye shopping malam raye!!!...memang rambang mata la...semuanya buat lelong rega masa tu...rasenya cam semua aku nak beli...hampir RM 400 gak la abis masa malam tu...aku dapat 3 pasang baju (baju kurung, baju kurung pahang dan baju pesak gantung) dan husband plak dapat sepasang baju melayu serta t-shirt...

memang best la bila kita shopping di saat akhir....kita rasa feel nak raye tu memang dah hampir benar...tapi yang tak bestnye coz banyak saiz baju yang dah habis dan warna yang kita nak tu takde...tu yang pusing satu Jalan TAR mencari saiz baju dan warna yang sedondon...tu je lah yang tak best...kami keluar shopping dari kul 6 petang hingga 1 pagi...shopping dalam hujan....satu kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh kami....rase cam tahun depan nak wat lagi la...yelah kan kami hidup berdua je takde baby lagi...masa nilah nak ambik kesempatannye..kalu ada baby memang tak boleh la nak gi shopping malam-malam lagi la...kena dok umah je....

*********************************************************
ceta pasal gambar di studio plak,,,
tapi yang tak puas hatinye, orang yang ambik gambar kami ni tak profesional...kami belum ready lagi tapi dia dah ambil...dah la kami ni tak pandai nak pose (tegak berdiri kaku je tanpa senyum)...dapat plak photographer ni tak pandai nak suruh kami bergaya plak, that means pict kami kureng memuaskan la...sib baik ambik pakej yang murah je dulu...kalu ambik terus yang mahal memang rugi besar la...tapi yang pastinye kenangan masa hari raye tahun ni ada untuk diingati...

ini la sebahagian gambar yang diambil di studio...jgn gelak plak bila lihat 2 patung cendana yg tengah berdiri tegak tanpa pose istimewa....

sedondon tak???

kenangan yang paling indah...tak sempat nak pose...sabar jelah!!!

No comments: