Terima Kasih Sahabat

28 November 2007

bercuti akhirnya...

29 November 2007 aku akan bercuti untuk sehari...aku ada urusan yang harus aku selesai...semoga urusan yang akan dilakukan akan diredhai dan diberkati oleh Allah...moga aku akan mendapat ketenangan dan kedamaian walaupun hanya sehari untuk meninggalkan urusan pejabat....

moga cuti aku ini akan menjadi kenangan yang terbaik walaupun hanya sehari....


27 November 2007

kaletah qhairunnisa...

aksi-aksi menarik daripada anak buah kesayangan aku iaitu Qhairunnisa....ntah kenapa aku ni memang suka la menangkap gambar dia...macam-macam aksi la yang dia buat kalau aku dah mula mengeluarkan digital kamera aku...macam dia tahu je yang aku akan merakam aksi dia...


aksi sengih yang menawan hati...

comelnya dia masukkan satu jari dia tu...

aksi jebek dia bila dia tak mau gan orang....

26 November 2007

My Wishing List...

alhamdulilah, akhirnya termakbul juga apa yang aku makbulkan untuk tahun ini...aku idamkan sebuah handphone coz aku dah lama tak bertukar handphone...hampir 3 tahun...semua orang handphone cangih manggih...maka naluri seorang insan pun ingin bertukar handphone seperti orang lain gak...

aku telah membeli sebuah handphone dengan hasil titik peluh aku sendiri...aku telah berpuas hati...moga aku lebih gembira dengan kehadiran handphone baru ini...moga aku akan rajin untuk men 'top up'....yelah aku ini memang paling malas nak top up...kalau duit dah abis memang aku tak kan isi...kecuali my hubby akan top up kan....(tapi sebenarnya alasan je...coz malas nak kuar duit sendiri)...jgn marah abang....coz dapat isteri kedekut cam ini...nak wat camne dah nasib kan....

akhirnya aku telah perolehi handphone impian....
cantik tak???nampak elegan kan!!!


p/s : hope tiara tak kan kutuk handphone baru risa tau...sedih!!!...jangan la kutuk 'norkiah' lagi...terasa tau...my wishing list tu....jgn mare....gurau je...

ada satu lagi my wishing list untuk tahun ni...tak tau la aku akan perolehi atau tidak tahun ni...kalu dapat syukur alhamdulilah....kalu tak dapat pun tahun hadapan masih ada lagi...betul tak tiara...hanya tiara je yang tahu apa yang risa nak tahun ni...

My Hubby Besday...

25 Nov setiap tahun adalah hari ulangtahun untuk suami tersayang...semalam aku sambut besday hubby aku di KFC Jaya Jusco Wangsa Maju...no idea nak sambut tempat lain...yang pastinye my hubby gembira aku menyambut besday dia...dia ingat aku tak buat apa-apa surprise untuk dia...


tepat 12.oo tengahmalam aku wish dia tanpa hadiah...aku kata tahun ni tahun baget tanpa hadiah...dia kata tak kisah asalkan aku sentiasa di samping dia...

my beloved hubby, hepi besday sayang...moga pjg umur...

aksi bergaya dari my hubby...

makan KFC je...nampak menyelerakan...

kek blueberry....

hadiah dari aku...perfume...import dari japan....

masa tengah makan KFC aku telah mengeluarkan hadiah yang aku beli khas dari Jepun...bukan aku yang gi Jepun tapi kawan aku yang pergi...aku kirim kat dia...perfume...aku blur tak tau nak belikan present apa...apa yang pastinye hubby aku kata sambutan besday tahun ni adalah yang special....coz aku wat suprise yang dia tak sangka...dia ingatkan aku tak beri dia apa-apa...yelah setiap tahun aku akan bagi present masa tengah malam...cuba tahun ni aku beri masa petang...aku soh dia bukak masa kat KFC tu juga....semua orang pandangla...kalu ikutkan segan tapi wat selamba je....yelah suprise party kan....kenangan yang tidak dapat dilupakan oleh hubby aku...

moga panjang umur, dimurahkan rezki dan semoga apa yang dihajatkan agar termakbul oleh ALLAH...insya'allah...

23 November 2007

makanan di Pangkor....

masa kami retreat di Pulau Pangkor hari tu, kami puas makan ketam...yelah tengahari dan malam asyik dihidangkan ketam...ada ketam masak kari, ketam masak kari pekat...tapi yang paling best masa malam ke-2...kami dihidangkan dengan BBQ..puas bakar ketam bakar, sotong bakar, ayam bakar dan ikan pari + ikan kembung...tapi yang paling bestnye air asam dia memang power giler...makan banyak-banyak makin pedas...kesian kat kawan-kawan aku yang memang kurang makan pedas...tapi sedap punye pasal lupakan sekejap kepedasan tu....biar bibir tebal kerana kepedasan....



lauk masa makan tengah hari...ketam masak kari pekat...

ketam bakar, sotong bakar bersama nasi goreng cina dan mee goreng mamak...

meleleh air liur tengok ketam dan udang nye...

Kenangan Retreat BTM versi IV

masing-masing serius memandang kamera....
1,2,3...senyum!!!

ini adalah gambar Retreat BTM 2008 di Pulau Pangkor..tapi yang tak bestnye tak semua staf BTM yang ada dalam gambar ini...5 orang yang tiada di dalam gambar ini...susah nak kumpulkan semua staf BTM ini...ada je halangan nye...


my big boss for BTM ialah yang duduk tengah-tengah tu..yang pakai baju bunga-bunga biru....yang apit sebelah kanan dan kiri tu semuanya Ketua Unit masing-masing....

21 November 2007

Kenangan Retreat BTM versi III




gambar ini diambil ketika singgah makan di R & R di Bagan Dato'...kitorang yang pompuan semua kena tunggu yang lelaki habis solat Jumaat...masa tu la mengambil kesempatan untuk mengambil pict...almaklumla lama nak kena tunggu....

Kenangan Retreat BTM versi II...

ini adalah versi 6 gambar beramai-ramai semasa di hadapan resort di Puteri Bayu Beach Resort....almaklumla ada 6 digital kamera dan ada pelbagai aksi...kesian pada pekerja hotel tu nak melayan karenah kami...nak kena ambik untuk 6 digital kamera la katakan...mesti dia penat kan!!!thank abang bell boy...






Kenangan Retreat BTM versi I...


masa atas bot nak ke Pulau Pangkor...

island hopping time....pusing Pulau Pangkor...

gambar beramai-ramai kat pantai....
gambar ketika sunset...cukup menarik kan!!!

kedamaian dan ketenangan...

pada 16 hingga 18 Nov 2007 yang lepas, aku bersama staf BTM yang lain telah ke Pulau Pangkor untuk Retreat BTM 2007....
syukur alhamdulilah dapat juga aku menenangkan jiwa dan kedamaian di hati setelah beberapa lama tidak bercuti....walaupun pergi ke sana untuk buat kerja tapi bila melihat kedamaian laut dan bayu yang menyapa meredakan hati yang dalam keresahan....
alhamdulilah apa yang dirancang dapat juga dilaksanakan walaupun ada kekurangan...
pulau pangkor...
batu-batu yang menarik...

kedamaian laut....

teluk yang berada di Pulau Pangkor..

kurniaan Allah...

kedamaian senja....

senja yang menawan hati...