Terima Kasih Sahabat

22 January 2008

WLW 5841....

pintu keta yg dah hilang rupa bentuk...
tempat kunci yg hancur dibongkar...

plat kereta yg sudah ditukar...


kereta kesayangan kami dah dijumpai oleh pihak polis dan telah tersadai di IPD Sentul hampir sebulan...kesian kat keta yang banyak berjasa pada kami yang berpanas dan berhujan tanpa perlindungan...

keta kami dijumpai di sekitar Jinjang bersama seorang penjenayah....disebabkan ada seorang penjenayah telah ditangkap that means kerana kami telah ditahan untuk menjadi bahan kes coz penjenayah yang ditangkap ini telah terlepas 2 orang....kalu takde penjenayah yang ditangkap memang dah dapat dah keta ini...

pelbagai prosedur yang perlu kami lalui sehingga kami dah fed up untuk mengambilnya...sememangnya aku memang dah tawar hati dengan keta ini...dengan keadaan keta yang dah rosak teruk di bahagian pintu, tempat kunci dan tempat lain...memang hancur hati aku melihat keta kesayanga kami jadi begini...kalu ikutkan hati bila dah settle semua nak je jual...semua kekawan dan sedara mara kata begitu...soh jual je coz dah ada 'badi'...ntahlah aku dah tak boleh nak fikir wat masa sekarang ini...

nombor plat keta telah ditukar ke plat penang....memang teruk betul penjenayah ini tau...semua barang-barang kesayangan kami semuanye hilang...kasut sport buruk aku pun diorang tibai...sabar jelah...yang pastinye kami kenal keta kami semasa pengecaman hari tu coz ada sebuah kerusi plastik yang baru kami beli di tesco dan diletakkan di but keta...hanya kerusi plastik itu saje yang tinggal...agaknya kalu aku letak kerusi tu berwarna emas confirm memang takde yang tinggal....

sekarang keta kami akan ditarik ke bengkel yang berdekatan...semua kos penarikan keta dan pembaikannya akan ditanggung oleh pihak insurans...alhamdulilah...kalu tak aku tak tau la mana nak cekau duit untuk kos semua itu...agaknya hampir RM 5000 gak untuk pembaikan tu...aku tak tau la berapa lama keta tu akan tersadai di bengkel plak...sehingga bila la 'kau' akan ditinggalkan keseorang tanpa belaian kasih sayang kami....bersabarlah keta ku....

4 comments:

Faizah_Haris said...

cehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....gerammm gak nihhhhh!!! dorang ni takde keje lain ke nak watt...merompak..mencurikkk...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiii...semoga Tuhan balasss apa yg dorang wat!!!...
sabar yer risa...semua kejadian tu ada hikmah nye k...

nanonano said...

oloss, ksiannye,
dah tertulis perjalanan hidupnye cmtu kn..
kite tumpang simpati je la,
hee :p

risanur said...

faizah haris,
kalu ikutkan mmg geram..tapi Allah dah tetapkan takdir risa jadi begitu, insya'allah ada hikmah disebalinye...

nano,
tq nano..dah mmg tertulis begitu...kena byk bersabar la..

viruspadu said...

ish...

budus nyer pencurik

geram lah

sabar yer