Terima Kasih Sahabat

30 April 2008

cuti...

selamat bercuti untuk semua...
"
selamat hari pekerja"....
moga kita akan menjadi pekerja yang sukses dan berjaya....


29 April 2008

aksi & gaya...


muhamad hafizuddin...

aksi qhairunnisa...

pose qhairunnisa...

aksi muhamad al-hakim...

telatah muhamad al-hakim...

pict keletah anak-anak buah kesayangan aku bila kamera di klik...macam2 aksi dan gaya yang menarik dipertontonkan...
seronok aku melihat segala aksi dan gaya spontan mereka..terutama muhamad al-hakim dan qhairunnisa...






28 April 2008

sambutan besday...


kek yang menyelerakan..

besday boy & girl...

besday girl potong kek...

last week kat opis aku telah diadakan sambutan besday untuk staf yang lahir dari bulan Januari hingga April...sambutan yang ala kadar shj tapi meriah dengan kehadiran 2 biji kek coklat yang dibeli oleh urusetia majlis...memang sedap banget...

jangan lupa untuk buat sambutan yang akan datang plak...


24 April 2008

kenangan lalu di kk...




21 April 2008

sepetang di tanjung aru....




selepas abis bershopping di pasar filipino, kami telah pergi ke pantai tanjung aru dengan menaiki bas...memang adventure sungguh naik bas di sana...pelik tau...coz van yang kita naiki tu dipanggil bas mini...pastu jika nak berhenti kat mana-mana tempat kita perlu ketuk kat atas bumbung van tersebut...takde loceng tau...yang bestnye kami siap sesat lagi...bukan sesat apa kami tidak bagitau kat pemandu bas mini tu yang kami nak gi pantai tanjung aru...

kami tak faham bahasa yang pemandu tu cakap....yelah orang sabah cakap kan banyak 'bah' belakangnya...kami mengiyakan aje..padahal apa yang difahami oleh pemandu tersebut tak sama dengan apa yang kami bagitahu...macam bercakap dengan ayam dan itik la...tapi alhamdulilah sampai juga kaki kami menjejak pasir pantai tanjung aru...memang cantik pemandangan di waktu senja...waktu senja kat sini pukul 6.15petang....kalu ikutkan kat kl masih petang tapi kat sini dah waktu maghrib...

layan la pict-pict yang diambil di pantai tanjung aru..


KK dalam kenangan part 2..


di antara central market & pasar filipino


di centre point sabah...

mak dan adik di kedai kasut...



aku dan mak di hadapan pasar filipino... 

hari ke 2 di KK kami punye aktiviti dimulai dengan sarapan pagi di bawah hotel...memang banyak sungguh kedai makan kat sini...kedai makan yang kami singgah ni namanye Restoran Alamanda...rasa camda  kat putrajaya la plak...owner kedai tu punyelah peramah giler...

pas bekpes apa lagi kami ke Centre Point Sabah....shopping kompleks yang terkenal gak la kat bandar KK ni...
mak aku siap sambar beli kasut lagi...macamla kat KL takde kedai kasut.... itu la perangai mak aku yang suka membeli belah tak kira di mana sahaja....

pas dah abis pusing di sana kami ke Pasar Filipino sekali lagi....nak cuci mata dan sambil tu mak aku nak memborong lagi barang-barang perhiasan yang ada kat situ...yang pastinye kami telah pergi ke kedai semalam yang kami pergi...coz kat tempat lain aku rase dia punye owner kedai tu kureng peramah dan biler nak tawar menawar macam nak layan tak nak layan je....tapi kedai yang aku dan mak pergi semalam tu pekedai dia sorang yang peramah dan mudah untuk mem'bargain' reganye....itu yang bestnye...



mak yang tengah mengayakan rantai ungu nye...


my hubby bersama topeng-topeng muka...

mak bersama dgn pekedai yg cantik...nama dia siti...

barang perhiasan yg telah diborong...

18 April 2008

KK dalam kenangan part 1




masa dalam flight...

ceta yang aku nak ceta ni sebenarnya dah basi..tapi nak wat camne kan aku tetap gak nak ceta pasal percutian aku di kk pada last week...alhamdulilah aku dapat menunaikan impian mak aku untuk naik flight akhirnya tertunai...aku gembira melihat mak aku tersenyum kegembiraan walaupun masa first time flight tu naik mak aku gayat....

aku bercuti bersama dengan mak, my hubby dan 2 orang adik pompuan pada 11 april 2008 yang lalu dengan pesawat air asia jam 11.10 pagi...kami sampai di terminal 2 kk jam 1.40 petang....kami menginap di promenade hotel apartment....

kk adalah satu bandar yang padat jugak seperti bandar-bandar lain...cuma makanan nye yang mahal sikit la dari kl..makanan nye juga ada yang pelik-pelik yang kita tak penah lihat di sini...

yang pastinye aku seronok melihat mak aku gembire...tu yang membuatkan hati aku puas melihat hasrat dan impian mak tertunai....

yang pastinye kat kk jam 6.15 petang dah maghrib dan jam 6 pagi matahari dah terbit...kami hanya pusing-pusing di pasar filipino dan night marketnya saja...takdelah sampai mendaki gunung kinabalu atau pusing kepulauan borneo...hanya pusing dan berjalan di bandar kota kinabalu...


promenade hotel apartment

 centre point sabah..


16 April 2008

16 April 1998....





kenangan 10 tahun yang lalu masih segar di memori ku ini....pada tarikh 16 April 1998 adalah tarikh yang amat bermakna dalam hidup ku dan kekasih aku (skrg ni dah jadi my hubby) ...

masih segar di ingatan aku ketika suami ku melafazkan dan melamar cinta pada ku...masa tu jam menunjukkan pukul 2.30 pagi...memang rasa tergamam dan terkejut kerana dilamar oleh insan yang selama ini kita anggap sebagai seorang kawan...rasa macam terhenti jantung dan nafas ketika itu....rasa melayang-layang di awang-awangan...perasaan gembira berbaur gementar semasa dilamar masih terngiang-ngiang di hawa telinga ini..rasa seperti ingin kembali pada masa itu....namun kenangan akan tetap tinggal kenangan....




tidak sangka aku sudah bercinta dan berkasih dengan suami selama 10 tahun...seperti baru semalam sahaja aku mengenali dirinye...syukur  alhamdulilah hubungan kami akhirnya ke jinjang pelamin setelah bercinta hampir 5 tahun dan bertunang selama 2 tahun serta berkahwin sudah 3 tahun...  aku memohon ke Allah agar hubungan kami diberkati dan dirahmati...semoga hubungan cinta kami akan dikurniakan dengan cahaya mata sebagai penyeri hubungan cinta kami...

semoga aku dan suami aku akan menjadi sepasang suami isteri paling gembira di atas muka bumi Allah ini...walaupun pelbagai cabaran dan onak duri yang terlalu berat untuk kami lalui bersama...kami akan tetap bersama selamanye....


risa nur luv forever and ever...

15 April 2008

keja OH keja...

dah hampir 2 minggu aku akan meninggalkan opis selepas jam 8 malam...kalu ikutkan hati dah tak larat dah...tapi memang terlalu banyak kejar yang nak cepat...semuanye nak tindakan yang agresif...sampaikan nak baca dan jejak blog kekawan pun takde masa...akan ku tuntut segala masa-masa ini setelah semua keja ku selesai...tak sabar nak upload pict dan ceta masa aku gi holiday last week...memang percutian yang menarik sangat...alhamdulilah tertunai impian mak aku untuk naik flight...aku lah orang paling gembira apabila mak aku senantiasa tersenyum ceria...

10 April 2008

selamat datang KK....


esok aku dan keluarga akan mula bercuti ke seberang laut...aku akan menunaikan impian mak aku untuk menaiki flight untuk pertama kalinye (hadiah harijadi yang aku bagi pada mak aku untuk tahun ini)...aku tidak dapat mengambarkan kegembiraan mak dan adik-adik aku yang tidak penah naik kapal terbang...aku berharap percutian aku ini akan direstui dan dirahmati oleh Allah...semoga aku akan selamat pergi dan balik dengan selamat...

semoga percutian 3 hari 2 malam ini akan berjalan dengan lancar...aku penah menjejakkan kaki ke sini tapi masa tu aku hanya pergi untuk menghadiri mesyuarat....aku hanya pergi untuk 2 hari satu malam...aku sampai di sana tengahari dan tengahari esoknye aku dah balik..almaklumla sorang2 kat bandar yang tidak pernah aku jejak....aku hanya gi jalan tempat yang berdekatan dengan hotel sahaja....

kali ini baru la aku nak berjalan sepuas-puasnya coz datang ramai-ramai...lagipun my hubby ada untuk melindungi kami di sana...hope kami boleh la berjalan banyak tempat dan shopping barang-barang yang famous kat sini iaitu batu kristal dan mutiara....

09 April 2008

Entry ke 100 : Akhirnye...



Alhamdulilah...akhirnya Allah telah menolong aku untuk mencari alternatif bagaimana untuk mengapdet blog aku...tidak sangka dengan entry ke 100 ini aku telah mendapat alternatifnye...memang aku tak sangka akhirnya aku dapat update n3 blog aku di pc aku sendiri...

memang benar la kat orang...setiap satu yang terjadi itu ada hikmahnye....setiap dugaan yang diberi oleh Allah itu akan ada cara penyelesaianya...cuma cepat atau lambat sahaja penyelesaian tersebut...

kalu ikutkan hati memang aku dah putus asa untuk mencari alternatif/jalan untuk mengupdate blog aku ini...tak sangka dengan kehadiran aku pergi kursus last week, aku telah dapat mencari penyelesaiannya...aku berharap yang masalah ini tidak akan lagi melanda aku...aku mohon pada Allah agar aku dapat mengupdate blog aku ini seperti biasa....insya'allah...


04 April 2008

dugaan dariMu...

masa di pantai kuala terengganu...(takde kena mengena dgn n3 pun)

aku nak sangat update macam-macam ceta...tapi masalah kat pc aku ni membuat kan aku terbataslah dalam membuat n3 baru (gara-gara blogspot di block oleh 'orang tu')...rase nak wat n3 baru terlalu membuak-buak tapi bile dah nak mula hilang segala idea (aku terpaksa pinjam pc orang, that why aku susah nak wat n3 baru)..kalu kat pc sendiri semua ada kan..selesa dan mudah nak ambik gambar pa yang diinginkan...ini kalu nak wat n3 baru kenalah simpan pc dalam pen drive...that why aku rasa cam susah je nak wat n3 baru...bukan senang nak pinjam pc orang lain kan...kalu nak pakai pc member pun kena la minta izin dahulu...bukannye boleh main redah je...(yelah masing-masing ada pc sendiri kan)....

aku bersyukur kerana dapat kawan yang memahami kesusahan aku...yelah sapa yang tak nak update blog kan...aku jeles dengan blog kekawan yang senantiasa upadate (cam nano, zaimah, faizah_haris)...memang risa sangat jeles tau...teramat-amat jeles...tapi dah dugaan kan...yang perlu aku lalui dalam menghadapi kehidupan ini...

p/s : memang sahla aku kena beli notebook dan pasang streamyz kat umah...memang confirm setiap hari aku update blog...aku ingat nak wat pinjaman la...ada sesapa yang sudi nak bagi sumbangan tak??tolongla hamba Mu ini...