Terima Kasih Sahabat

28 May 2008

al kisah qhairunnisa...


nisa in orange...




nisa in orange...comey sungguh qhairunnisa berbaju orange color...nampak cute dan ceria aje anak buah kesayangan aku ni...next time boleh la aku belikan lagi baju color orange dan dipakai bersama aksesori yang menarik...

comey sungguh 'pokok kelapa' yang ada atas kepala nisa ni...rambut dia tu dah panjang dan comel biler diikat tegak begitu....

ini adalah sebahagian aksi qhairunnisa di taman permainan...sungguh teruja melihat aksi dan gaya nye di taman permainan...

22 May 2008

bila waktu telah berakhir...

Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu
Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masihkah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu
Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya
Bila waktu telah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tinggallah sepi


-- aku dalam kesedihan ketika ini....serasa aku ingin pergi jauh dari dunia yang fana ini...aku sudah tak mampu untuk berlakon dan berpura-pura...aku sudah tak mampu untuk tersenyum lagi untuk orang lain...terasa diri ini sudah jatuh tersungkur... --

09 May 2008

Sempurna...


kau adalah insan yang paling aku sayangi dan rindui....

Sempurna....

Kau begitu sempurna
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan selalu memujamu

Di setiap langkahku ku kan
selalu memikirkan dirimu
Tak bisa ku bayangkan
Hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidup ku
lengkapi diriku oh sayang engkau begitu sempurna .. sempurna
Kau genggam tanganku saat diriku lemah dan terjatuh kau bisikkan dan hapus semua sesalku
Sayangku engkau begitu sempurna.. sempurna.. sempurna..


lirik lagu di atas mengusik hati dan jiwa ku untuk kali pertama...aku rasa jatuh cinta apabila mendengarnya...aku memang teruja dengan bait-bait bahasa yang digunakan...aku rasa lagu ini amat sesuai ditujukan pada ibu ku sempena hari ibu pada hujung minggu ini...

mak yang banyak bersusah payah untuk membesarkan anak anak mu memang amat mengagumkan diri ku....
aku bangga menjadi anak mu sehingga ke akhir hayat....
aku rasa teramat bertuah memiliki seorang ibu yang tidak pernah mengeluh dalam menghadapi segala dugaan dari Allah....yang sanggup berkorban apa sahaja untuk keluarga nya....



hadiah jam ini aku akan hadiahkan pada ibu tersayang sempena hari ibu...agar ibu ku akan sentiasa mengingati aku setiap detik dan masa....

05 May 2008

serabut week!!!

yang pastinye minggu ini jadi minggu berserabut dan kacau bilau...

kepala hotak aku akan 'dicemari' dan 'dihiasi' dengan source code (coding)  untuk 2 system yang berbeza...satu system tu  aku paham la jugak kalu nengok coding nye....
boleh la nak godek2....
tapi satu system ini akan memeningkan kepala aku...coz aku tak penah tahu guna coding ini...dan tak penah tahu pun pasal 
syntax yang akan digunakan....dah la nak kena tunjuk prototype...ntah apa la aku nak goreng dengan boss aku pada hari khamis ini...goreng sampai rentung la kot...

pastu kena baca plak ISP untuk wat brainstorming pasal piagam pelanggan ICT... tebalnya buku tu kalu baling kat anjing confirm patah leher....

tak tahula nak wat yang mana dahulu...confirm wayar-wayar di otak ini tak leh nak wat connection antara satu sama lain...coz byk sangat yg nak kena fikir dan buat...layan je lah....