Terima Kasih Sahabat

16 June 2008

akhirnya kepastian....



akhirnya kepastian yang pasti ...aku memilih opysen untuk bersara pada umur 58 tahun dalam keadaan terpaksa (memang terpaksa coz nak keja dalam government selama 30 tahun)....

yang pastinye aku dah ada plan....bila genap aku bertugas selama 30 tahun aku akan ambik opysen bersara awal iaitu pada umur 57 tahun...masa itu aku 'makan' dulu duit ganjaran dan duit GCR...cukup umur aku 58 tahun baru la aku akan menikmati duit pencen bulanan....

apa la aku ini awal-awal dah ada plan sebegini...padahal kerja lama lagi....maybe mengambil masa 27 tahun lagi....larat ke lagi aku nak keja masa tu (skrg ni pun dah tak sihat dan sakit2 badan).....apa-apa pun planning tu yang penting....moga Allah akan memanjangkan usia aku...insya'allah....


6 comments:

mama ranggie said...

hubby mama pon amik 58...hehehee...

risanur said...

mama ranggie >> risa terpaksa mengambilnye coz kalu tak, tak cukup servis 30 thn...

nanonano said...

nanti akak dekat2 57 nk wat bebaek arr..
hihihi

Faizah_Haris said...

dah sainnn gakkkkkkkkkkkkk!! hehehehe...58 la jugak kan

Sikelu said...

Emmm.. adanya pon yang dah cukup 30thn servis.. akan automatik dapat ka? atau kena himpun cuti dulu.. berapa hari tu? 60, 90, 120 hari?

Aku pon opsyen 58, tapi ntah la boleh dapat ke tak...

risanur said...

nano >> akan akak melarikan diri masa berumur 57 thn tu kan...

faizah_haris >> sama la kita..moga kita dpt bersabar hingga ke 58 thn...

sikelu >> mmg sapa yg servis 30thn tu mmg confirm dpt duit pencen lebih dr separuh gaji mati kita...yg himpun cuti (GCR) tu lain plak...