Terima Kasih Sahabat

30 July 2008

aku sudah kembali...

Alhamdulilah...

Wizard Animation

17 July 2008

hilang arah...

13 July 2008

entahlah...

aku baru dapat tahu yang 'dia' dah selamat bersalin last week....

alu tak tahu kenapa aku masih berdendam dengan sikap yang 'dia' buat pada aku....aku masih terbayang masa pertama kali berjumpa dengan dia dan masa pertama kali ke rumah dia...layanan yang 'dia' pada aku dan my hubby memang teramat baik...tu yang aku tak sangka kenapa 'dia' sanggup buat aku sedemikian....sehingga sekarang aku masih tak tahu kenapa dan apa yang membuatkan 'dia' memutuskan persahabatan antara kami....

entahlah setiap manusia ada perasaan masing-masing...rambut sama hitam tapi hati lain-lain...aku tak tahulah sehingga bile baru aku dapat tahu kenapa 'dia' bersikap sedemikian....apa yang aku inginkan "KEPASTIAN' dari 'dia'....

11 July 2008

pertama dan terakhir...



dah 2 hari aku menjadi orang pertama yang sampai opis dan yang terakhir meninggalkan opis....bukan saja2 nak tunjuk rajin datang opis awal tapi sebab terpaksa...my hubby kena masuk keja kul 7 pagi dan balik 7 malam...

nak datang naik bas aku malas coz kena berhimpit dan bersesak dalam bas....tu yang aku soh hubby antar aku gi opis dulu....aku sampai opis kul 6.20 pagi...tak penah dibuat oleh aku...selalunye waktu macam ni baru la terhengeh-hengeh nak bangun dari tidur....sekarang ni aku buang tabiat kot, dah 2 hari aku tercongok depan pc kesayangan aku tengah update blog...nak wat camne kan 'terpaksa dalam rela'....aku perlu buat keputusan...nak berhimpit dalam bas atau nak sampai awal ke opis....apa-apa sahaja la asalkan aku selamat sampai ke opis...



10 July 2008

kali ke 2...

semalam pas balik dari keja aku gi klinik gigi....coz dah 2 malam aku tidur dalam kesakitan....aku tau yang gigi aku tu berlubang....aku dengan penuh yakin melangkah ke klinik tapi dalam hati memang berdebar-debar la....sapa tak takut nak gi jumpa doktor gigi kan....aku ingatkan hanya tampalan saje...bila dicheck doktor tu bagi aku 2 pilihan...either nak wat tampalan tapi akan sakit selepas 3@4 bulan atau buat rawatan akar gigi....aku perlu wat keputusan ketika itu juga...tiba-tiba je aku jadi blur....aku memang paling tak suka nak keputusan semasa itu jugak....fikiran aku ligat memikirkan apa keputusan yang harus diambil....

aku ambil pilihan kedua setelah memikirkan keputusannye tak sampai seminit pun....aku perlu menjalani 3 kali rawatan jika nak wat rawatan akar gigi ini....ini kali kedua aku perlu menjalani rawatan akar gigi....kali pertama masa januari hari tu aku membuatnye...aku pasrah...doktor tu siap membebel kat aku...

"kan saya dah pesan jangan tunggu lama2 utk buat tampalan, saya soh datang cepat, jgn sampai sakit baru nak datang, masa tu memang tak boleh nak wat ape dah".....

aku jawab "manusia ni kalau tak sakit memang tak kan datang menyerah diri, biler dah sakit barulah terhengeh-hengeh".....


that means 2 bulan akan datang aku kena gi lagi jumpa doktor tu....hope aku takkan mengulangi lagi apa yang telah dipesan oleh doktor...tak boleh nak berdegil lagi....

09 July 2008

trip ke jengka II


kalu ikutkan cerita dah basi ttp aku tetap nak ceta trip aku sefamily ke bandar jengka pahang....kami telah pergi pada 5 julai 2008...jam 7.30 pagi kami telah bertolak pergi dengan penuh keceriaan coz ini baru first time kami ke jengka....kami baget akan sampai ke jengka dalam pukul 11 pagi...yelah plus dengan sesat darat nati kan...biar baget sampai lewat...lagi pun pendaftaran student sampai kul 4.30 petang...

alhamdulilah perjalanan kami berjalan dengan lancar dan kami selamat sampai ke UITM jengka jam 10.40 pagi...takdelah susah sangat nak cari tempatnye...coz ada sign board yang besar....setelah pendaftaran selesai, aku sefamily perlu mencari rumah sewa adik aku ni sendiri...coz utk kursus degree tak disediakan asrama...memang penat giler la mencari umah sewa ni...kami dapat cari satu di bandar jengka iaitu rumah kedai...yang amat sedihnya hanya katil sahaja yang disediakan...almari dan kemaudahan asas lain memang tak disediakan...aku tengok adik aku tu dah 'down'....coz tak sangka begitu nasib yang perlu dilaluinye...aku tengok adik aku tu dah nak nangis dah....nak belikan almari untuk adikku memang tak boleh sbb memang tak muat...coz satu bilik dah diletakkan 3 katil double decker...memang sempit giler...pastu yang kesiannya adik aku ni dok sorang2 dalam bilik....

biler dah settle semua berkemas, kami sekeluarga ke bandar jengka...nak lihat bagaimana persekitaran bandar jengka...memang tempatnye simple dan berdekatan dengan rumah sewa adik aku ini....siap singgah gi minum ABC lagi...mak dan my hubby memang peminat ABC...mak aku puas hati sungguh dengan ABC bandar jengka ini coz sedap, manis dan banyak isi...

kalu ikutkan kami dah nak bertolak balik jam 5.30 petang...tapi my hubby tak sampai hati nak tinggalkan adik aku dok sorang2 dalam bilik...kesian katanye coz takde kawan nak berborak...kami gi beli durian dan makan di rumah sewa adik ku....aku tengok adik aku tu memang dah nangis..aku pujuk dia kalu nak tukar yong akan buat pertukaran...aku tak nak patahkan semangat adik aku...yang pastinye masa balik tu aku lihat mak aku menangis...yelah sedih tinggalkan anak dia sorang2 kat jengka...first time adik aku berjauhan dengan family...aku pun menitis air mata gak...sedih lihat adik dan mak aku menangis....


kami bertolak balik jam 8.30 malam dan sampai ke KL pukul 11.15 malam...alhamdulilah kami selamat pergi dan pulang....

07 July 2008

trip ke jengka pahang...

sabtu yang lepas (5 Julai 2008) aku dan family telah bertolak ke Jengka, pahang untuk menghantar adik ke Uitm Jengka untuk register study di sane...tapi pict belum di upload dalam pc...coz hari ini aku bercuti rehat..(kabel kamera ada kat opis)... insya'allah...esok aku akan cetakan trip aku ke jengka yang byk memori indah...

03 July 2008

kehilangan teman...

aku rasa geram sangat bile persahabatan yang wujud telah diputuskan tanpa sebab musabab yang pasti...aku rasa tersisih apabila disingkirkan tanpa kemahuan ku sendiri...aku rasa sedih apabila penjelasan tidak diberikan langsung...

hati aku bertambah sakit apabila aku ditinggalkan terkapai lemas...aku ditinggalkan sendirian tanpa teman....

hati ku berkata Allah akan membalas segala perbuatan yang telah dibuat kepada aku...
aku pasrah menerima segala nya dari Allah...aku perlu tabah dan terus kan kehidupan ini tanpa teman yang setia...betulkah doa orang yang teraniya akan dimakbulkan????

p/s : aku dengar cerita skrg ni 'dia' menunggu untuk melahirkan baby tidak lama lagi...

blackout...



malam tadi aku dan hubby tidur awal dalam pukul 11 malam...ntah macam mana dlm kul 1.15 pagi tiba-tiba rase cam sunyi sepi je kawasan perumahan...aku tengok keliling memang gelap gelita dan memang la panas....rupanye kawasan perumahan aku blackout...

selalunye bile blackout berlaku dalam kul 7 malam hingga 11 malam aku akan ajak hubby gi kuar jalan-jalan...gi shopping kompleks gi cuci mata...sejuk sikit pakai aircond free kan...tapi malam tadi blackout nye pukul 1 pagi mana ada shopping kompleks yang bukak...kena la dok senyap kat umah...hari tu aku suggest kan pada kak puteri satu gi jalan2 coz hari tu umah dia pun blackout gak...ni nak jalan cam ne kan...mulut aku ni masin giler la...tak boleh nak ngata orang..confirm kena kat aku balik....

tapi semalam memang mata aku ngatuk giler gara-gara makan ubat selsema dan batuk (memang tak boleh bukak mata)...aku bawa bantal tidur kat luar....hubby aku jugak la yang tak boleh tidur sebab kepanasan...aku tidur dengan lena nye walaupun dalam kepanasan...

kul 2.30 pagi hubby kejut aku soh masuk bilik coz dah ada eletrik balik...apa lagi masuk bilik sambung tidur sampai ke pagi....takut la jugak buatnye takde eletrik sampai subuh...tu memang kes naya la...nak mengenakan orang...mau kena saman TnB tu kan..kita bayar setiap bulan...

01 July 2008

kendUri keSyuKuran...


sabtu yang lepas rumah aku telah mengadakan kenduri kesyukuran doa selamat untuk adik aku yang telah dapat offer untuk sambung study untuk degreenya dan sambutan besday 2 orang anak buah aku iaitu hakim dan nisa...

hepi besday hakim ( 4 tahun) dan nisa (setahun)....tapi kesiannya besday girl telah diserang demam...oleh itu takdelah aksi dan pose yang istimewa dari besday girl (asyik nak berkepit gan mak dia je)....hanya besday boy je lah yang gembire sakan...

ramai jugaklah yang sudi datang ke teratak buruk aku...thank you diucapkan pada oja & hubby, ita & hubby, ct & hubby, anika dan gee yang sudi bersusah payah datang ke rumah walaupun sesat mencari rumah...sorry la ye coz terpaksa mendaki tangga yang tinggi (rumah aku yg paling atas sekali)...semua kekawan opis aku ni semuanya megah bila naik sampai umah aku)...tq juga untuk kekawan yang memberi hadiah kepada anak buah aku...

mak aku masak sendiri lauk-pauk kenduri tersebut...memang la banyak....iaitu pulut kuning + sambal ikan bilis hancur, masak lemak nangka ikan masin, sambal udang petai, pajeri nenas, ikan goreng + air asam, ikan masin, kerabu mangga, ulam-ulaman, kek coklat dan cup cake...semuanye di masak sendiri oleh mak dan kakak ku...tapi yg tak bestnya aku tak sempat nak snap pict...coz terlalu bz melayan orang...lagipun masa tu jugaklah aku terpaksa membawa besday girl ke klinik coz badannya terlalu panas....

 
pulut kuning dan kek coklat...

 
antara lauk yang dimasak dan tetamu yang sudi hadir....
 
mak aku bersama 2 orang anak buah sedara
 
besday boy & girl yang takde mood...
 
antara hadiah yg diterima iaitu baju (auntie oja yg bg) dan gitar