Terima Kasih Sahabat

03 July 2008

blackout...



malam tadi aku dan hubby tidur awal dalam pukul 11 malam...ntah macam mana dlm kul 1.15 pagi tiba-tiba rase cam sunyi sepi je kawasan perumahan...aku tengok keliling memang gelap gelita dan memang la panas....rupanye kawasan perumahan aku blackout...

selalunye bile blackout berlaku dalam kul 7 malam hingga 11 malam aku akan ajak hubby gi kuar jalan-jalan...gi shopping kompleks gi cuci mata...sejuk sikit pakai aircond free kan...tapi malam tadi blackout nye pukul 1 pagi mana ada shopping kompleks yang bukak...kena la dok senyap kat umah...hari tu aku suggest kan pada kak puteri satu gi jalan2 coz hari tu umah dia pun blackout gak...ni nak jalan cam ne kan...mulut aku ni masin giler la...tak boleh nak ngata orang..confirm kena kat aku balik....

tapi semalam memang mata aku ngatuk giler gara-gara makan ubat selsema dan batuk (memang tak boleh bukak mata)...aku bawa bantal tidur kat luar....hubby aku jugak la yang tak boleh tidur sebab kepanasan...aku tidur dengan lena nye walaupun dalam kepanasan...

kul 2.30 pagi hubby kejut aku soh masuk bilik coz dah ada eletrik balik...apa lagi masuk bilik sambung tidur sampai ke pagi....takut la jugak buatnye takde eletrik sampai subuh...tu memang kes naya la...nak mengenakan orang...mau kena saman TnB tu kan..kita bayar setiap bulan...

4 comments:

nanonano said...

hihihi
time2 blackout..
bes tedo tas lantai simen..
sejukkkkkkk..
huhu

risanur said...

nano >> mmg sejuk atas lantai tu..tu yg lena sakan tu..tak hengat punye lena..

mamaranggie said...

mama memang x leh tido kalo panas2...sure x lelap!

risanur said...

mamaranggie >> kalu ikutkan risa pun tak pun boleh nak tidur...tp sbb makan ubat selsema tu yg lena je...