Terima Kasih Sahabat

09 July 2008

trip ke jengka II


kalu ikutkan cerita dah basi ttp aku tetap nak ceta trip aku sefamily ke bandar jengka pahang....kami telah pergi pada 5 julai 2008...jam 7.30 pagi kami telah bertolak pergi dengan penuh keceriaan coz ini baru first time kami ke jengka....kami baget akan sampai ke jengka dalam pukul 11 pagi...yelah plus dengan sesat darat nati kan...biar baget sampai lewat...lagi pun pendaftaran student sampai kul 4.30 petang...

alhamdulilah perjalanan kami berjalan dengan lancar dan kami selamat sampai ke UITM jengka jam 10.40 pagi...takdelah susah sangat nak cari tempatnye...coz ada sign board yang besar....setelah pendaftaran selesai, aku sefamily perlu mencari rumah sewa adik aku ni sendiri...coz utk kursus degree tak disediakan asrama...memang penat giler la mencari umah sewa ni...kami dapat cari satu di bandar jengka iaitu rumah kedai...yang amat sedihnya hanya katil sahaja yang disediakan...almari dan kemaudahan asas lain memang tak disediakan...aku tengok adik aku tu dah 'down'....coz tak sangka begitu nasib yang perlu dilaluinye...aku tengok adik aku tu dah nak nangis dah....nak belikan almari untuk adikku memang tak boleh sbb memang tak muat...coz satu bilik dah diletakkan 3 katil double decker...memang sempit giler...pastu yang kesiannya adik aku ni dok sorang2 dalam bilik....

biler dah settle semua berkemas, kami sekeluarga ke bandar jengka...nak lihat bagaimana persekitaran bandar jengka...memang tempatnye simple dan berdekatan dengan rumah sewa adik aku ini....siap singgah gi minum ABC lagi...mak dan my hubby memang peminat ABC...mak aku puas hati sungguh dengan ABC bandar jengka ini coz sedap, manis dan banyak isi...

kalu ikutkan kami dah nak bertolak balik jam 5.30 petang...tapi my hubby tak sampai hati nak tinggalkan adik aku dok sorang2 dalam bilik...kesian katanye coz takde kawan nak berborak...kami gi beli durian dan makan di rumah sewa adik ku....aku tengok adik aku tu memang dah nangis..aku pujuk dia kalu nak tukar yong akan buat pertukaran...aku tak nak patahkan semangat adik aku...yang pastinye masa balik tu aku lihat mak aku menangis...yelah sedih tinggalkan anak dia sorang2 kat jengka...first time adik aku berjauhan dengan family...aku pun menitis air mata gak...sedih lihat adik dan mak aku menangis....


kami bertolak balik jam 8.30 malam dan sampai ke KL pukul 11.15 malam...alhamdulilah kami selamat pergi dan pulang....

4 comments:

nanonano said...

chinese look la..
:)

risanur said...

nano >> confirm la ada chinese look coz memang mix pun :)

biskutrajin said...

wa...cedapnye es kcg 2..nk sket..hehe

en_me said...

sonoknyerrr pergi jengka.. me pong baru balik dari bandar pusat jengka..