Terima Kasih Sahabat

19 August 2008

berdebar-debar....

hati aku rasa berdebar-debar sangat...rasa degup jantung ni bergerak dengan laju sangat....aku rasa tak sedap hati la...rasa macam something akan happen...mata sebelah kiri aku ni plak mengenyit-genyit....aku rasa gelisah sesangat...

rase segala apa yang aku nak wat semua tak kena...rase sesak dan tersekat bila aku nak bernafas...

berdebar-debar + syak wasangka = ketakutan yang melampau....

Ya Allah lapangkanlah fikiran dan hati ku ini dari memikirkan segala perkara-perkara yang buruk...jauhkan aku dan family aku dari segala perkara-perkara yang tidak baik...hanya pada Mu aku berserah dan memohon...

9 comments:

cikgu jawe said...

insyallah.. tadek pape kot. cuma perubahan hormon mungkin?. hehe

doa pd Allah byk2 ye. baca surah insyirah byk2 dn kekalkan wuduk. moga2 jd tenang semula.

risanur said...

cikgu jawe >> thanks krn memberi tips untuk menenangkan fikiran...
tp pasal perubahan hormon tu yg musyil sikit..ada ke cara utk mengelakkanya??

cikgu jawe said...

hehe.. mana blh ubah hormon. dosa.. hehe

kalau perubahan hormon tu dh kitaran biologi manusia.

well.. jgn risau bukan2. Allah akan ikut sangkaan hambaNYA. kalau hambaNYA bersangka baik, maka Allah akan sangka baik kt kita dn beri kita yg terbaik.

tenang2 je okeh.

risanur said...

cikgu jawe >> insya'allah sedang cuba utk menenangkan diri..taknak pk yg buruk2 & bukan2...tq..

nanonano said...

erk.
nape ni kak??

risanur said...

nano >> entahla na..fikiran dan jiwa yg kacau..

ad3ck said...

semoga baik aje semuanya. err ape yang hang pikirkan?

Azura said...

uihkz...jangan pike sangat risa... nanti bile dipikir2 tuh makin teruk jadinya...saya pun pernah salu alami dulu....

nak ker mp3? nantilah sebelum beli risa punye..kite belikan untuk kite nyer dulu :P HE HE HE

risanur said...

ad3ck >> pk apa ye???tu rahsia namanye...kalu ceta kat org lain tak surprise la...

azura >> risa tak pk sgt...coz kalu pk mmg la tensen..ingatkan azura nak bg hadiah besday utk risa, rupanye nak mengenakan kita...sabar jelah...