Terima Kasih Sahabat

16 September 2008

akhirnya....

syukur alhamdulilah ke hadrat Illahi kerana apa yang telah aku pohon, mohon dan minta akhirnya diperkenankan jua oleh Allah...tiada apa yang dapat aku ucapkan selain aku sujud syukur kepadaNya...

terima kasih juga aku ucapkan kepada kekawan blogger yang telah memberi pendapat dan nasihat seperti Kebencian Maharaja (KM), Mr Penyubiru, Nanonano, Luna, Mebby dan Azura di dalam n3 aku yang lepas (di dalam dillema)...pendapat dan nasihat kalian aku ucapkan jutaan terima kasih walaupun kita hanya kenal melalui alam maya namun persahabatan antara kita seumpama kita dah kenal lama....

akhirnya apa yang aku impikan dalam hidup dan azam aku untuk tahun ini dapat aku gapai...insya'allah....aku dapat juga sambung belajar di UKM KL....aku telah mula study malam tadi untuk kelas pertama....

apa yang aku tahu ada student yang telah berjumpa dengan dekan fakulti tentang ketidakpuashati mereka apabila terpaksa memilih UKM bangi....mereka telah membuat bantahan dan telah mengambil tandatangan student yang kena 'paksa rela' untuk memilih bangi....akhirnya keputusan telah dibuat akan ada 2 kampus iaitu KL dan Bangi...

petang semalam adalah pendaftaran untuk memilih kampus...siapa cepat dia dapat...35 di KL dan 35 di Bangi....sesapa yang lambat terpaksa la memilih kampus yang belum penuh tu...apa yang pasti petang semalam ketua penyelaras tersebut telah memerli dan menyindir la kepada kami yang telah memilih kampus KL....mesti dia bengang biler dia kena marah gan dekan fakulti kot...nak senang kan keja dia je nak manage student tapi dia tak tahu kesusahan student yang nak ke bangi sane...kita sambung study bukannye free tapi kena bayarlah mestila kita nak memenuhi kepuasan hati kita dan pihak UKM sendiri perlula mengikut apa yang telah diiklankan...dia siap sound lagi untuk tahun depan hanya dibuka di bangi sahaja..that means kira aku punye batch yang terakhir yang ada di KL....

yang pasti aku telah blur untuk kuliah malam pertama...almaklumla kan otak dah berkarat...hampir 6 tahun meninggalkan dunia kolej....moga aku dapat la membawa dan berjaya untuk memenuhi cita-cita aku ni..insya'allah....

9 comments:

mim.ya.ra.alif said...

tahniah kak dh bergelar pelajar.. heheheh

sori mira x respon entri akak tu ari tu sbb mira pn xtau nk solve cmne..

apapun semoga akak x blur lg pasni
hehhee

Mr PenyuBiru said...

eh! aku ade bagi nasihat ek.hehe..dah lupe dah.(short term memory)hehehe..

by de way, tahniah dapat belajar kat UKM KL. sib baik diorang buat camtu ek, sape cepat dia dapat.dan sib baik jugak ko alert bende tu.

Semoga sentiasa fokus dan berjaya!

Siti Fatimah said...

jahat aa penyelaras tu siap sound..igt UKM tu mak bapak die yg bayar ke..ehehehehe...

nanonano said...

akhirnyee..
akak bergelar student kembali,
hihi
gud luck kak
:D

risanur said...

myra >> tq myra, takpe masa akak tulis n3 mmg tengah blur nak wat keputusan macamne...insya'allah pasni otak tak berkarat lagi la..

mr penyubiru >> thanks penyubiru...camne boleh lupa lak ni nak kata tua tak cecah 30an lagi kan...

siti fatimah >> tu la pasal nak wat camne kan dpt penyelaras camtu..

nano >> thanks nano..ni berita gembire yg nano nak tau sgt ari tu..yg siap sms akak lagi tu...

mebby said...

congratsss nur..alhamdullilah..akhirnya jawapan terjawab sudah..selesai segala persoalan...k gud luck yer...

sultan said...

tahniah2... semoga berjaya...

blajo part time ni byk benda kena korban. nk update blog pun kadang2 je. cam aku la. haha...

risanur said...

mebby >> thanks mebby..mmg dah terjawab dah...

sultan >> thanks sultan..memang kena banyak berkorban untuk segalanye...tak tau la camne blog ni nati utk masa akan datang...hopenya tak bersawang la :)

hajime said...

tahniah!
berusahalah ya!