Terima Kasih Sahabat

03 September 2008

mengantuknye...



aku mengantuk teramat sangat sekarang ni....biler mengantuk akan membuatkan rasa kemalasan nak buat kerja tu confirm la wujud kan....dah nampak sangat aku ini pekerja yang tidak efisyen dan bagus masa bulan pose ni...

ada ke caranye nak mengelakkan mengantuk di pagi2 ni....memang tak terbuka dah mata ni...asyik nak terlelap je...

agaknye memang dugaan masa bulan pose ni kan...bulan penuh berkat untuk membuat amal ibadat...bulan yang memang banyak menduga fizikal, mental dan rohani kita ni agar kita menjadi umat yang lebih bersyukur dengan nikmat yang diberi oleh Allah...

kuatkan aku dalam menempuh segala dugaan ini Ya Allah....permudahkan segala urusan dan berikan aku petunjuk serta hidayah Mu...


14 comments:

Mr PenyuBiru said...

cara elakkan ngantuk?
aku nak cadangkan makan buah mangga,tapi bulan pose lak.tak bleh.dosa makan waktu siang.
so,takde cara lain lagi,kalu dah ngantuk,tido aje la jawabnye.

Jard The Great said...

huhu..aku plak insomia...takleh nak tido..Dr sahur smpi solat subuh, mata tak pernah terlelap lagi.

risanur said...

mr penyubiru >> kalu bukan bulan pose mmg takkan ngatuk dan bole makan apa je..
tp masa bulan pose ni la mengantuk teramat sgt...
good idea kalu ngatuk kita tidur je..boss nak marah pun tak leh kan..kurang pahala nati :)

jard the great >> bestnye kalu tak leh nak tidur..risa pun dr sahur hingga skrg ni la tak tidor..tu yg nak tertutup je biji mata ni..

ad3ck said...

kenape beruang panda selalu dikaitkan dengan tidur? adekah mereka kuat tidur? ;p.

13may said...

amin!

:D

risanur said...

ad3ck >> coz beruang panda ni nampak comey je biler dia wat aksi tidur :)...kalu binatang lain mesti buruk rupanye

13may >> amin..tp apa yg amin??

Mira said...

nk elak ngntok? set dlm kepala yg xkn ngntok.. atau akak bloghopping jer.. layan facebook ke... friendster ke... ngk piccas org len... x ngntok punyer... hiks

KM said...

Pa kata waktu sahur layan air daun ketum hehehehe..........

risanur said...

mira >> mmg akak layan bloghopping pun kalu tak lagi la ngatuk..tp kat opis ni friendster, facebook semuanya dah diblock..ngatuk nya masa pg je pastu ptg dah ok sikit...

km >> aduhai tak layan la daun ketum kita layan daun lain...

luna said...

sama la cam aku. ngantuk tak hengat donia.kalo waktu malam tido sblm kul 10 punya la awal. biasanya kul 11 ke atas.

risanur said...

luna >> risa pun sama kul 10pm tu mmg dah 'hanyut' tak leh nak bukak mata dah...coz risa bangun kul 4pg sampai la mlm baru la leh baring...tu yg ngatuk giler!!

sultan said...

nk elak ngantok...

bc blog aku. muahahaha...

risanur said...

sultan >> risa akan selalu terjah ke blog sultan hope boleh la ilangkan ngatok ini..jgn lupa update selalu :)

biskutrajin said...

cutenye panda 2..ehehe