Terima Kasih Sahabat

23 September 2008

pAy DaY...


alhamdulilah bagi kakitangan awam dah dapat gaji beserta bonus untuk separuh gaji termasuk aku juga...bila dah dapat gaji ni confirm la semuanye terfikir nak beli satu shopping complex nak diborong...lagipun aku belum gi shopping raye lagi...coz takde masa almaklumla aku sibuk dengan kelas setiap malam selepas kerja....aku tak tahu la bile nak gi shopping....my hubby plak keja sabtu dan ahad...

tahun lepas aku shopping raye masa malam raye...rasa kemeriahan nye...tapi yang tak bestnye shopping last minute takde color atau saiz yang kita berkenan...yang pastinye rasa aku sekeluarga hanya cara besederhana sahaja....lagipun aku takde baby yang nak disiapkan baju rayenye....kekadang aku jeles melihat kekawan yang mempunyai anak dan persiapan raye yang dibuat...aku tak tahula bila akan ada kesempatan macam ni...sedih rasenya...kan dah emo...aku cukup sensitif bila ceta pasal baby ni...rasa diri ni serba kekurangan je...tapi aku redha dan pasrah dengan ketentuan dari Allah untuk aku...mungkin rezki aku di tempat lain...

aku dah pergi tukar duit raye pagi tadi...kekawan opis sibuk tukar aku pun tak nak ketinggalan... gak....sambil aku gi bayar duit kereta masa tu la aku gi tukar duit tukar tak banyak mana pun....sambil menyelam minum air...ramai sungguh yang dok tunggu kat bank...kalu masa lunch time nati lagi la ramai lagi orang yang nak gi shopping confirm sogo penuh....

aku bersyukur dengan rezkiMu Ya Allah...agar permurahkan rezki aku sekeluarga dan rahmati segala rezki yang kami perolehi....

7 comments:

nanonano said...

knape bonus sparuh gaji je kak?
x sbulan gaji ek?
tp xpe la..
syukur dpt gak,
sy ni, uhuuk :(

kak.. nk wet aye..

lalallalalalaa~

Mr PenyuBiru said...

ehem..ehem.. kalu ade duit raya lebih tu, pas pas la kat sini ek.hehe..

Kebencian_Maharaja said...

Risa dah berapa tahun kawen ekk? Cepat atau lambat, insyaallah ada rezeki menimang babby jua nanti.
Buat abg penyu, duit raya takda, bunga raya mau ka? hehehe...

mim.ya.ra.alif said...

kalo ada baby lg meriah kn kak? tp xpe la, belum ada rezeki kot... try again later.. hiks

alhamdulillah... dapat gak bonus kan?
setengah bulan lagi bulan 12 ni kn?

mebby said...

nak wit raya boleeee...ahaksss

luna said...

aku doakan rezeki ko bertambah murah dgn kehadiran zuriat yg ramaiiii....

ad3ck said...

wah wah wah sakaaaaaaaan la shopping neh ehehehehe. klu ade lebih tuh hulur2 la sikit eheheh jk.