Terima Kasih Sahabat

11 September 2008

rezki kurniaan Ilahi III...


semalam aku telah off dari masak memasak coz my hubby cuti semalam....untuk pertama kalinye untuk pose tahun ni aku berbuka di luar....kali ni kami gi makan tempat yang tempat tak pernah kami kunjungi...ni idea giler dari aku la ni....aku jeles bila tengok kawan2 blogger makan kat tempat tu..that why semalam aku ajak my hubby mencuba rasa makanan di situ untuk pertama kalinye...memang la kekok tapi wat cam dah biasa makan je...tak nak lah tunjuk cam kekok sangat...

aku dan my hubby gi my gi makan di Johnny's Steambot di Jaya Jusco Wangsa Maju...aku berbuka pose dahulu di rumah dengan makan kuih...pas solat maghrib baru kuar gi makan...coz kalu gi awal-awal confirm la orang ramai dan sukar untuk dapat tempat duduk....

aku sampai di JJ dalam kul 8.15 malam tapi masih ramai lagi umat2 di dalam restoran tu...masih full lagi...my hubby macam dah tensen je coz perut dia tak tahan kalau makan kuih je kan...selalu pekenda nasi ni hanya makan kuih 3 ketul mana lah nak tahan...my hubby ajak aku makan kfc atau McD coz tak sanggup nak tunggu....aku pujuk my hubby gi beli barang rumah dulu....coz ini saje la peluang nak mencuba makanan di Johnny ini...kalu lain kali tak tahu la bilernye plak....

abis beli barang rumah baru la kami masuk ke restoran Johnny...masa tu jam dah menunjukkan pukul 9.00 malam..kesian kat my hubby yang kelaparan...nasib baik la servis yang ditawarkan memang cepat...takdelah kami tunggu lama sangat..kami order satu set A (steambot), fried rice spicy, air durian belanda dan dessert....memang not bad la rase makanannye boleh tahan dan boleh la masuk dalam tekak kami...

alhamdulilah tercapai jugak hasrat aku nak makan kat Johnny's...lepas ni jika ada kawan2 yang tanya pernah makan tak kat Johnny aku dengan bangganye akan jawab 'dah rase dah pun'...dan aku takkan jeles lagi melihat kekawan blogger yang menceritakan detik2 makan di Johnny lagi...


10 comments:

13may said...

best best!

:D

Siti Fatimah said...

sedap nyee...nk mkn kt jonny's jgk...hua hua hua...:D

Mr PenyuBiru said...

makan steambot kat joni? wah! sedap tu.dah lama tak makan kat joni. last makan masa aniverseri ke-3 aku. joni alamanda.best! lenkali try pineapple fried rice.sedap! dah cukup, blan pose neh! hehe..

ad3ck said...

tak penah makan kat Johnny's lagi tp tgk ABC tuh boleh tahan jugak ;p.

risanur said...

13may >> mmg best pun..

siti fatimah >> jgn jeles timah..sekali sekala ketuk hubby kan :)

mr penyubiru >> mmg sedapla makanan dia..next time bole la makan pineapple fried rice plak..tp masa tu penyubiru la yg belanja..

ad3ck >> tu bukan ABC la tapi dessert...mmg sedap desert tu...yg biji2 color merah tu rase cam jeli je...ditambah gan buah nangka...

mebby said...

huhuhu..beshnyer..gulp lamanyer x mkn kat johnny.....nak g gakkkkkk....huhuhuhu

nanonano said...

oowhh berlagak eyhh..
mentang2 org xpernah mkn lg..
huhu
xpe xpe
tggu sy turun sane,
pakse akak lanje sayep
:p

risanur said...

nano >> nati akak belanja nano makan bile nano turun kl k...

kakLuna said...

nmpknya aku makan kat johny bikin filem saja lah ....(ni tajuk drama..hihihi)

biskutrajin said...

hari 2 1st time mkn kt jony, memula rase cm sket je steambat de...tp rupenye2 mmg x abes wo..huhu...btw, sy dh start apdet blog balik...heheh