Terima Kasih Sahabat

17 September 2008

rezki kurniaan Illahi V...

semalam aku berbuka pose dengan penuh menarik sekali...bukan senang sebenarnya untuk menikmati saat-saat begini....aku dan hubby berbuka pose dengan 'candle light dinner' lagi....bukan sengaja aku  nak pasang lilin kononnye romantik la ni tapi rumah aku telah blackout...masa tu baru je lima minit berbuka pose....nasib baik lah semalam aku hanya masak mee goreng aje...kalu la aku masak yang had vox padahal memang tak sempat nak masak pun  confirmla tercekik tulang....


nasib baik la aku dan hubby memang bercadang nak kuar gi shopping cuci mata kat care4 takdelah aku terperuk kat umah dalam kepanasan macam apam kena kukus...memang selalunya kalau umah kami blackout kami akan kuar ambik angin kat luar malas nak dok umah...confirm la amik masa 3 atau 4 jam kan...pas solat maghrib kami kuar gi jalan-jalan...aku nak beli kain untuk mak mertua aku nak jadi menantu mithali untuk buat baju raye...nasib baik la mak mertua aku ni pandai menjahit kalu tak confirm la aku beli yang siap aje...mana ada tukang jahit nak menjahit lagi kan...


pas pusing, belek, tengok dan beli kain, my hubby nak belanja makan mcD..almaklumla berbuka hanya makan mee goreng aje suami aku ni memang kuat makan tu yang dia ajak gi mcD...aku tak kisah...my hubby hanya beli satu set Mcchicken dan Mcflurry....skrg ni rega value meal kat mcD ni memang dah naik mencekik darah sungguh ...skrg ni rega untuk set big mac yang besar hampir RM11...dulu tak salah aku below RM10...memang melampau sungguh harga yang dinaikkan....

sekarang ni aku dan my hubby kena berjimat cermat la...kalau nak makan fast food hanya sebulan sekali ajelah coz nak kena spend duit untuk masa hadapan...tambah plak aku skrg ni kan dah further study kenala spend lagi banyak duit...dah kena kurangkan aktiviti berjalan-jalan, shopping dan segalanye....berkorban untuk 4 tahun sahaja....

2 comments:

mim.ya.ra.alif said...

bestnya dok berdua je kn kak?
mcm2 leh buat
mira ps kawen nnt kena dok umah famili dulu..
tp sib baik bkn umah mertua
kui kui kui

risanur said...

myra >> mmg best sebenarnya pas kawin duduk berdua je...tak diganggu oleh keluarga mana2...tp yg tak bestnye bile kena tinggal sorang2 sbb hubby keja OT...
nati myra pelan2 wat planning utk duduk berdua..almaklumla takut future hubby pun tak boleh nak tau perangai dia gak..skrg ni semuanya indah takut pas kawin lain jadinye...nasihat je...