Terima Kasih Sahabat

22 September 2008

rezki kurniaan Illahi VI...

weekend lepas aku gi umah mak aku untuk 'berkampung' membuat kuih raye...memang setiap tahun aku akan buat kuih raye bersama dengan mak aku dari zaman belum kawin lagi anak mithali...tak lengkap rasenya kalu tak buat kuih raye...bukannya banyak pun tapi nak gak buat...yang pastinye my favourite biskut raye adalah tart nenas....memang aku akan masak intinye sendiri....resipi turun menurun la katakan....

yang pastinye bila dah dok kat umah mak aku berbuka pose di umah mak aku la....almaklumla masa ni lah aku bermanja gan mak aku untuk minta masak yang sedap dan enak-enak...kalu kat umah sendiri kena masak sendiri....nak makan pun cam kureng sikit...almaklumla air tangan sendiri kurang menyelerakan ....

aku memang pulun abis makan apa yang mak aku masak....memang marvelous tiada tandingan kat tempat lain...makanan yang mak aku masak tu memang sedap...untuk berbuka pose hari ke 20 mak telah masak mee kari dan desertnye plak kuih sagu (jongkong)....

untuk hari ke-21 plak mak aku masak nasi minyak, udang masak santan, sambal sotong dan jelata kacang tanah....tak penah aku bertambah nasi tapi wat pertama kalinya aku telah tambah di bulan pose ni....memang sedap la...husband aku makan pun tambah dua kali....husband aku yang ada resdung pun hentam jugak makan udang dan sotong....kan dia pantang tengok....

alhamdulilah....nikmatnya yang Allah berikan pada kami sekeluarga memang tidak ternilai....aku mohon pada Allah agar kami sekeluarga dimurahkan rezki dan dijauhkan dari segala yang tidak baik...

6 comments:

Mr PenyuBiru said...

best kan dapat makan hasil air tangan mak kan?kan?

mebby said...

YA ALLAh..Bestnyer..mee karii ngan sagu gula melaka tu..huhuhu teramatlah peberetnyer..mintak sket bole..huhuhu..mak risa sudi x amik kita jd anak angkat..huhuhuhu...

risanur said...

mr penyubiru >> memang best giler dpt makan hasil air tangan mak...mmg puas ati...hope mak risa dipnjgkan usia...

mebby >> kalu sudi nak jadi anak angkat mak risa tak kisah..that means kita nk jadi adik beradik angkat la :)

ad3ck said...

ku klu nmpk pulut kuning tuh mmg ku baham terus. ehehehehe. aum. ;p.

mim.ya.ra.alif said...

sejak bulan puasa dh lama x mkn mee kari.. kalo dulu setiap hari mee kari

risanur said...

ad3ck >> wat pengetahuan ad3ck tu bukan pulut kuning la tp nasi minyak la...hehehe...susah gak kalu org suka terkam je...

myra >> akak jarang makan mi kari coz kureng sikit dgn kari2 ni...tapi bile mak masak confirm makan...