Terima Kasih Sahabat

25 September 2008

rezki kurniaan Illahi VII...



buka pose semalam my hubby telah bawa aku gi makan di Keramat Permai di Restoran Saswani...dia kata dia dah rasa tomyam kat situ dan memang sedap....sejak dua menjak ni aku tak boleh nak masak lagi di rumah alasan je tu sebab aku nak berkejar pergi kelas after opis hour....

hampir 2 minggu dah kelas aku bermula dan hampir 2 minggu jugalah kami suami isteri jarang berbuka sama...sedihnye...nasib baik la sebelum aku mula study hari tu aku dah masak masakan kesukaan my hubby dan setiap hari juga aku berbuka pose dengannya...ini lah pengorbanan yang aku dan hubby kena lakukan demi impian yang aku kejar...insya'allah...

semalam my hubby bercuti dan dia telah mengambil aku di pejabat dan nak berbuka pose sama...tu yg my hubby suggest makan di Keramat Permai...my hubby yang pilih menu...dia pilih tomyam seafood, daging masak merah, kailan ikan masin, udang goreng tepong dan nasi putih...memang sedaplah tapi yang tak bestnye cam sikit je makanan dia cam tak cukup je 2 org makan memang baget giler la...kalu tak caya cubat tengok kat pict tu...nampak cam untuk sorang je makan dahla my hubby tu cepat lapar orangnya ...namun alhamdulilah....selepas buka pose aku kena berkejar ke kelas...dah takde masa nak dok lepak-lepak cam dulu untuk release kan perut...cam kartun je kami berdua makan macam dikejar hantu je...nak wat camne dah dugaan kan...

aku bersyukur kepadaMu Ya Allah kerana memberi kesempatan pada kami berdua untuk bersama walaupun aku rasa sekarang ni masa aku bersama hubby makin kurang...dulu ada aje masa untuk ke mana-mana...sekarang ni memang terhad aje...nasib baik ada henpon untuk bersms dan menelefon sepanjang masa...aku harap my hubby akan memahami situasi ini...shopping raye pun belum pergi lagi...tak tahu la bile nak pergi...insya'allah akan ku terjah ke jalan TAR nak cari biskut snow white...

5 comments:

mim.ya.ra.alif said...

sedap ke udang goreng tepung?
kalo mira suka sotong goreng tepung
mira x suka udang... hehehhe

Mr PenyuBiru said...

nnt petang aku nak mtk wife aku masakkan udang goreng tepung tu la.isk..isk..meleleh air liur ku dipagi hari nie.

risanur said...

myra >> akak ni peminat udang...kalu pa saja masakan based on udang memang la akak suka...

mr penyubiru >> sori la krn wat air liur meleleh pg2 hari ni...jgn lupa send kat umah risa bila wife dah siap masak...

mama ranggie said...

selamat hari rayo yo!dan maaf zahir batin yang~!

AzurA said...

ku tidak tahan melihat banyak sangat makanan2 disini...huwargh!!!!