Terima Kasih Sahabat

12 September 2008

tag from Azura...

untuk kali keduanya aku kena tag dalam dunia blog ni iaitu dari Azura....amik masa gak nak wat tag ni...

TAG kali ni :-
~apa ader dalam handbag anda....

ok cara2 TAG ni...
kiter kena snap gambar barang2 dalam handbag....
pastu kena list kan aper barang2 tu... satu persatu...
kena tag balik ikut baper kuantiti barang dalam handbag anda tu...
contoh kalo dalam tu ader 15 barang, haaa 15 orang la..

mari aku tunjukkan apa yg ada dalam my handbag...rasenya tak la cam semak sangat coz aku akan hanya bawa yg basic je...almaklumla bukannye pompuan melayu terakhir yang perlu ada macam2 dalam handbag....jom kita siasat apa yang ada :


1. wallet - benda yg paling penting sekali nyawa hidupku...segalanya ada kat sini...duit, ATM kad, credit card dan segala jenis kad yang tak menghasilkan duit reward je...


2. handphone - benda kedua yang penting after my wallet....almaklumla nak call hubby tersayang nak bagitau kita ke mana, tgh wat pa dan segalanya...my hubby ni cam busy body sikit penyiasat peribadi...


3. segala jenis kunci (kunci rumah, pejabat dan keta) - aku adalah orang pertama yg sampai opis that means itu yg perlu ada...kunci rumah penting gak...kunci keta hanya jadi perhiasan saje  digunakan masa emergency je...


4. access card - ni penting gak untuk masuk ke dalam opis...kalu ada kunci takde access card ni memang confirm dok nganga la kat luar pintu opis...


5. pen drive - aku memang akan bawa ke mana saje...almaklumla semua data penting ada dalam ni...dan bile2 masa aku nak download lagu atau apa saje aku akan simpan dalam ni..lagipun kecik je kan tak berat mana pun...


6. ubat-ubatan - aku ni selalu kena gatal-gatal almaklumla selalu alergic dengan apa sahaja terutama makanan...dan panadol takut la pitam pening-pening lalat bile banyak mengadap pc...

itu aje yang ada dalam handbag aku...kan aku dah kata tadi yang dlm handbag aku ni hanya ada yang basic dan penting je..takde alat-alat kosmetik/make up ni...coz aku ni paling malas nak bawa benda2 ni....aku sorang yang simple je...

aku akan tag pada enam orang kekawan blogger yang teramat bertuah aku sayang mengikut list barang aku iaitu :
1. siti fatimah
2. myra
3. mebby
4. faizah haris
5. biskut rajin
6. luna

sorry ye kekawan kerana menyusahkan kalian...saje je nak busy body nak tahu apa yang ada dlm handbag kalian..
.

9 comments:

mim.ya.ra.alif said...

ok... akn dijawab kemudian... tq kak

Siti Fatimah said...

huwaaaa..kene taq lg..hihihi..nnti i buat ye...eehehehe tq3

Mr PenyuBiru said...

seb baik aku tak pakai henbeg, kalu tag maybe kena tag gak.hehe..

risanur said...

myra >> akak menunggunye :)

siti fatimah >> mmg kena buat puan coz handbag timah macam2 ada...

mr penyubiru >> mmg betul pun..kalu penyubiru pakai handbag confirm dah lama kena tag...

shidah said...

risa, sebng kan?x pyh nak letak mcm2 kat h/bag..Klu shidah kan segala bnda ada dlm h/bag tu.bila brg hilang jer, mula la selongkar h/bag tu.

mim.ya.ra.alif said...

dh jawab.. yeay!!!

risanur said...

shidah >> mmg risa tak suka letak macam2 benda dlm handbag sukar utk mencarinye...

myra >> thanks myra :)

mebby said...

huhuhu..tq risa...ti kita jwb yekk jenuh gak nk nih hikhikhik

AzurA said...

wah..cargass!!! sepantas kilat jugak yer risa... hihihihiih