Terima Kasih Sahabat

13 November 2008

alhamdulilah....

alhamdulilah dan syukur akhirnya apa yang telah aku rancang last week telah dapat dibuat....di kala ini aku masih dalam kepenatan dan keletihan yang teramat sangat rasa nak tidur 24 jam tak mau bangun....teramat letih sangat...kurasakan masa tidur ku memang tak cukup...

aku telah selamat berpindah ke rumah baru...yang pastinye aku masih belum siap berkemas...aku main longgok aje semua barang dalam satu bilik...bukannye pemalas tapi memang tak sempat rase cam nak upah maid je untuk mengemas ...keja kemas mengemas ini akan aku lakukan masa cuti hari ahad ini...aku kena kemas jugak sebab susah nak cari barang...almaklumla semua dalam kotak lagi...aku ini plak jenis pelupa mana aku letak barang....kesian kat my hubby mencari barang ketika aku tiada di rumah...


alhamdulilah aku juga dapat siapkan laporan latihan industri aku....walaupun di kala aku kesibukan yang teramat aku dapat juga menyiapkannya...due date next week tapi hari selasa lepas aku dah settlekan segalanya...dah siap pos laju lagi...aku tak nak fikir lagi...aku harap sangat report yang aku buat ini diterima oleh pusat pengajian aku...12 kredit hour tu banyak sungguh tu...report untuk melepaskan diridari buat praktikal...

yang pastinye sekarang ini aku kena study...tak boleh nak mengelakkan diri lagi...coz mid term dan final yang makin mendekatkan diri...aku tak boleh nak tangguh lagi untuk study...dah la banyak subjek yang aku kurang catch up ada yang tak faham langsung ....tapi waktu zaman study di kolej dgn skrg ni memang la berbeza kan...dulu boleh kita concetrate pada study je takde komitmen lain...skrg ni tak taula camne aku nak manage waktu study aku...dengan kerja dan hubby...nak study waktu malam dah penat sangat...aku perlu ubah cara study ku...tak tahu la waktu bile yang sesuai....

hari isnin lepas aku ada satu paper midterm...yang pastinye aku memang blur bile dapat kertas soalan..segala apa yang aku baca semuanya hilang sekelip mata je terbang melayang....aku study last minute...memang last minute punye!!!!..aku study hari isnin pagi tu gak..aku perlu cover 7 bab....tak penah aku rasa pengalaman camni...memang aku nangis coz tak boleh nak jawab...memang aku berserah pada pada Allah...moga apa yg aku mengarut jawab tu diterima oleh lecturer aku...

minggu ni aku dalam kesibukan untuk menyiapkan assignment dan presentation hari sabtu ni...aku dah la pengecut dalam membuat presentation ni...rase tak kuar suara aku...tapi aku perlu juga buat sebab ada markah untuk presentation ni...hope aku boleh la mengeluarkan suara dan idea dalam pembentangan tersebut....

Ya Allah hanya padaMu aku memohon segalanya...permudahkan segala urusan ku ini dalam menempuh kehidupan ni...


4 comments:

nanonano said...

wahhh..
besnye dah indah rumah bru,
skrg umah sendiri la ek kak..
ni xsabar nkg umah akak ni,
hihi

gud luck tuk paper anti ehh..
chaiyorkk !

ad3ck said...

jom deko bersama kak risanur ehehehe.

Mr PenyuBiru said...

wow! pindah umah baru. tentu teruja kan.

err..thanks yer jemput aku ke housewarming umah baru ko.hahaha (ayat provoke neh)

risanur said...

nano >> sila2 la datang umah akak yg tak seberapa ni...

ad3ck >> hehehe...tak tau la bile nak wat deko coz bz sgt..

penyubiru >> mmg teruja tapi penat la...masih tak ilang lagi kepenatan ini...