Terima Kasih Sahabat

18 November 2008

kenapa dan kenapa???

aku tak tahu la kenapa aku wujudkan blog ni...salah satu sebabnye untuk aku meluahkan apa yang aku rase tapi takdelah over2 sgt...dan satu lagi coz aku mengikut kemajuan teknologi walaupun dah ketinggalan lama dah masa aku mewujudkan blog ini...

zaman dulu2 memang aku gemar menulis diari...sampai sekarang aku masih simpan diari tu bila baca balik diari tu cam tak caye je aku begitu rupanye...tapi disebabkan kesibukan dan teknologi yang makin canggih that why aku wujudkan blog ini untuk aku menulis apa yang aku raseka....tapi selalunye aku update bila aku tak sibuk, ada ceta menarik nak dikongsi bersama dan waktu untuk aku melepaskan geram perasaan yang berbuku di hati...yg bestnye blog ni aku boleh boh pict macam2 sesuai dengan n3 yang aku tulis...

tapi aku pelik kenapa orang wujudkan blog untuk mengata, mengumpat atau menyakitkan hati orang...aku sedar yang kekadang n3 aku ada juga unsur-unsur menyakitkan hati dan mengumpat orang tapi insya'allah aku akan cuba elakkan...aku cuba elakkan untuk menggunakan perkataan 'menyakitkan hati' dan aku akan elakkan untuk menyebut nama seseorang yang aku geram nak ceta dalam sesuatu n3...

aku tahu betapa sakitnye hati bile perasaan telah diguris dan disakiti...hanya Allah sahaja yang mengerti perasaan kita ni...that why sebolehnya bile aku tengah marah aku akan cuba mengelak diri dari menulis n3 yang boleh menyentuh perasaan hati orang...aku tau blog aku selalu diterjah dibaca oleh kekawan opis aku (aku tau blog aku bukan blog glamer cam orang lain, aku sedar diri)....

seboleh-bolehnya aku akan cuba coolkan diri dahulu dan berfikir dahulu sebelum menulis (
beringat!!!tu yg penting)...coz kalu menulis ketika marah memang akan terluah segalanye yang tersirat di hati tapi orang yang membacanye akan rase sebaliknye....kekawan yang membaca akan tersalah tafsir dengan apa yang aku nak sampaikan dan akan terasa hati jika ada yang terkena pada mereka padahal bukan mereka yang kita maksudkan...

aku dah sematkan di dalam diri jika kita nak luahkan perasaan marah yang terpendam kita perlu berfikir panjang sebelum menulis...dan seboleh-bolehnya aku tidak akan menulis nama sesapa pun di dalam blog ini terutama insan-insan yang rapat dengan ku...aku tidak mahu kekawan especially kekawan opis aku terasa hati dengan apa yang aku sampaikan....aku tahu kekawan opis yang selalu membaca blog ku ini even my big boss dan my ex boss pun membacanye ...rase cam malu la plak kan...

aku memohon maaf pada kekawan opis aku yang terasa hati dengan n3 ku kali ini...aku berharap apa yang aku tulis di dalam ini tidak akan menyentuh perasaan kalian....aku hanya ingin meluahkan apa yang ku rasakan di dalam hati ini...maaf jika ada yang terasa...

2 comments:

pu3shidah said...

betulla kak risa, niat kite wat blog niekan tuk diri kite sendiri,tapi kenapala ada PHD nie kan?pelik sgt
Re-shda tak boleh sign in yahoo la kak.nanti klu dah blh shda email akak ea..

luna said...

kdg2 kalo ada org kutuk, ada bagus nya utk kita...psl, x kan la kita nk harap org puji saja..sdgkan telah terbukti manusia cpt jatuh dgn pujian dan akan segera bangun kalo dikutuk..

tp ye lah, kalo x de sebab apsal lak nk menyibuk hal org kan...