Terima Kasih Sahabat

26 November 2008

misi berjaya II..


alhamdulilah aku berjaya juga menyeret membawa mak dan hubby aku ke kedai perabot pada sabtu lepas....tertunai juga impian aku untuk membeli perabot yang aku idamkan...

lepas kelas hari sabtu lepas aku janji dengan mak aku untuk ke kedai perabot untuk cuci mata jalan-jalan dulu...memang aku nak beli almari baju, sofa dan meja makan....bile dah survey harga dan berkenan barang yang aku inginkan aku balik dulu rumah...
malam lepas suami aku abis kerja baru aku, mak dan hubby aku terjah kembali ke kedai perabot itu kembali...yalah kenalah tanya pendapat hubby either sesuai ke tak atau dia berkenan ke tak perabot yang aku beli tu...almaklumla nak jadi isteri mithali kena la tanya pendapat suami kan...nanti wat keputusan sendiri susah plak...padahal my hubby ni bukanla cerewet mana pun...apa yang aku pilih tu semua nye dia setuju je...

akhirnya aku telah beli almari baju, sofa bed dan meja makan style orang jepun...makan ala-ala bersila gitu...pada mulanya nak beli meja makan tapi disebabkan my hubby ni suka makan bersila, baik aku beli meja ala jepun ni...lagipun senang aku nak study depan tv...lagipun rumah aku ini takdelah besar mana...kalu beli meja makan confirm la rumah tu nampak cam sempit...

semalam barang-barang yang aku tempah tu telah sampai di rumah...alhamdulilah aku bersyukur dengan rezki mu...rasenya aku dah berpuas hati dengan rumah baru aku ini...rasenya semua dah lengkap kot...

11 comments:

Kebencian_Maharaja said...

ko ambik mana model iklan sofa tu risa? hehehe

pB said...

moga moga terus mendapat reseki yang lumayan ....



aminnn

Mr PenyuBiru said...

tu ke hadiahnye? ehehe..

risanur said...

KM >> amik hubby sendiri la yg jadi model...susah tu nak dpt model tu..

pB >> insya'allah moga Allah dipermudahkan rezki risa dan hubby...

penyubiru >> bukanla..hadiah besday tu lain...

Cik Zura said...

uihkz... kena mintak royalti ngan toke perabut sebab disebabkan model tuh perabut tuh gakz aku nak gi beli...huhuhuhuhuhu

Ungku Nor said...

meja leptop akak pun meja jepun plastik tu je..senang nak port kat memana ceruk rumah..hehehe

mebby said...

hhehe..cantik r perabot tu risa simple but nice..semoga murah rezeki selalu ok...

cikgu jawe said...

semangat lain mcm masuk rumah baru.. :)

model sofa pun nampak gagah gitu :))

fathiyyah said...

ni hadiah besday utk suami akak eh?

wahaaa,best best..hihi

semoga dimurahkan rezeki slalu kak..sy doakan akak jauh dr sini..

;)

mim.ya.ra.alif said...

akak br beli ke umh baru akak ni?? bestnya hias umah sendiri kn?

risanur said...

cik zura >> mmg nak kena minta royalti ni coz ada org dah tertarik dgn sofa bed tu kan..

ungku nor >> mmg senang nak port kat mana2 pun..coz rumah risa pun kecik je..

mebby >> tq mebby..

CJ >> mmodel kenal lain dr yg lain...selalunye pompuan je kan..bukan senang tu nak ari model gagah perkasa...

fathiyyah >> tima kasih atas doa yg fatty berikan pada akak berdua..sesungguhnya akak menghargainye...

myra >> rumah sendiri je..tak mampu lagi nak beli rumah sendiri...ttp memang puas ati dapat hias rumah sendiri...