Terima Kasih Sahabat

06 November 2008

permudahkan segalanye...

aku semakin bz lately ni...

makin bz dengan kerja yang makin menimbun....rase tak cukup tangan dan masa....dengan boss yang suka menyibuk di kala aku tengah sibuk nak spot check aku tengah wat keja ke tgh blog hopping....

makin bz dengan assignment yang mencurah-curah masuk baru 4 subjek tapi ku rasa cam 14 subjek...semuanya nak due date dah ni...tak terkejar rasenya...makin cepat ku rasa masa ini berlalu...tanpa ku sedari...

makin bz dengan exam midterm....yang pastinye satu subjek pun aku belum cover lagi...balik rumah dah malam hampir pukul 11.00 malam, confirm la badan dah letih dan ngatuk...nampak katil je terus boommm..tapi dalam otak dok fikir belum study lagi...tapi bile pikir letih confirm tidur terus...

makin sibuk dengan nak pindah rumah lagi...aku masih belum pack apa2 barang pun padahal nak pindahnya hari ahad ni...rumah dah macam kapal nak belayar dah...

entahlah...aku tak tahu camne nak arrange kan masa lagi....dengan kekuatan tenaga aku yang tak seberapa ni aku tak tahu yang mana perlu aku lakukan dahulu...kerja, assignment, study for exam atau packing barang untuk pindah...berserabut ku rasa fikiran ku ketika ini...semua yang aku sentuh rase cam tak kena je...rasa cam nak kerat 10 je badan ini dan laksanakan semua kerja-kerja yang tertangguh ini...

Ya Allah permudahkan urusan ku ini agar aku dapat melakukannye dengan tenang, sabar dan aku pohon kekuatan dariMu...hanya padaMu aku bermohon permudahkan segalanye...

5 comments:

Mr PenyuBiru said...

rilek..fokus..fokus..

tenangkan diri dulu. tarik nafas dalam². bila dah ok nnt.. masa tu barulah jejalan ke blog kekawan.hehe..

ps : aku doakan semoga kau beroleh kekuatan.

ad3ck said...

kak risanur, semoga semua urusan kak berjalan lancar dan selesai amiiiiin ;)

AzurA said...

risa ada ganjaran sapa siapkan tag cepat gi lah tengok..ada satu tempat lagik

risanur said...

penyubiru >> tgh dok fokuskan diri ni...tq penyubiru...

ad3ck >> insya'allah moga segala apa yg dirancang berjalan dgn lancar hendaknya...

azura >> telah risa laksanakannye...

mebby said...

cool ok risa...anggap ini semua sebagai satu cabaran...gud luck to u...