Terima Kasih Sahabat

02 December 2008

aku yang berangan


ini adalah gambar berangan aku yang kononnya aku graduan daripada uitm padahal study nye di u lain...tapi disebabkan aku nak sangat pakai baju jubah tu dan bergambar bersama my hubby, mak dan family aku pakai jelah...orang nak kata apa pun tak kisah asalkan aku berpuas hati...

aku pernah study dan pernah konvo masa 6 tahun lepas...aku belajar di kolej swasta yg banyak cawangan...masa tahun aku konvo tu plak dibuat di ipoh...2 kereta yang menghantar aku nak konvo...yelah aku la orang pertama anak sulung dalam family yang menerima diploma...punye la bangga giler la masa tu...

tapi yang tak bestnye masa aku konvo ni aku tak boleh nak bergambar melaram sakan..coz aku dapat baju jubah tu hari tu dan kena pulang masa tu jugak...nak ambik gambar family di studio pun problem coz jarak antara kl dan ipoh sapa yang nak ambik gambar tu plak...tu yang takde banyak gambar masa aku konvo...masa tu plak pakai kamera yang pakai filem tu mana nak ada digital kamera cam sekarang ni....

tu yang biler adik aku bawa balik baju konvo dia aku melaram dan mangambil dengan semua family aku termasukla my hubby...nak tunggu aku punye konvo untuk degree lambat plak...lagi 3 tahun...tu pun tak pasti la aku dapat abis kan ke tak study aku...insya'allah atas berkat family aku akan habiskan study aku dan akan menyarung baju konvo untuk degree plak...tak sabar nye rasenya nak tunggu saat itu....
pict kat atas ni masa aku bergambar dengan hubby kekasihku sebelum kawin dan selepas kawin..inilah satu-satunye gambar masa aku konvo yang sempat aku scan..yang lain tu malas nak scan...payah la...sekarang ni dah senang pakai digital kamera je...apa yang korang rasa perbezaan yang paling nyata dalam gambar tu...pict sebelum kawin tu diambil masa tahun 2003, pict satu lagi tu baru 3 hari lepas....rase cam banyak nye perubahan diri yang aku rase....rase malu la plak mengepose kan diri...that why aku jarang menonjolkan diri sendiri walaupun di dalam blog sendiri...tak nak expose kan diri ini yang serba kekurangan...

3 comments:

km said...

SABO..SABO..INSYAALLAH IMPIAN AKAN MENJADI KENYATAAN.

Ungku Nor said...

alaa..berangan tak kena bayor kan?
;p

risanur said...

KM >> tgh bersabar la ni :)

ungku nor >> mmg tak kena bayar pun..sesapa pun leh berangan kan...