Terima Kasih Sahabat

04 December 2008

kesengalan II..

kenapa ada manusia yang suka melepaskan tanggungjawab yang diberi pada nye especially kerja di pejabat....orang tu sengaja je buat tak tahu dan buat tak kisah wat bodoh dia je....tapi orang lain plak yang risau giler tentang kerja itu...seperti dia nak melarikan diri dari tanggungjawab dan nak serahkan nya pada orang lain...nak bagi pada orang lain, malu tapi dengan dia wat tak kisah begitu secara automatik orang lain yang akan take over keja dia....coz orang lain risau dengan takde apa-apa tindakan yang dia buat...

nak tau camne dia wat tak kisah???...dia tak nak masuk meeting atau perbincangan yang diadakan...wat tak kisah biler emel yang dihantar oleh big boss perlukan tindakan segera dia wat cam takde apa-apa...dia wat muka poyo dia je...wat cam takde pa2 yang berlaku walaupun orang sekeliling bercakap pasal kerja yang perlu diambil tindakan itu...dia wat pekak telinga dia je dan wat buta tuli dia... 

entahla kenapa perlu ada manusia sedemikian di setiap organisasi...tak rasa bersalah ke biler dia wat camtu...tak rasa diri tu bertanggungjawab atas tugas yang diberikan...tapi kenapa bile orang lain yang buat kerja tu dan selesaikannya dia yang sibuk-sibuk mengaku diri dia yang buat segalanya....dia nak kan pujian daripada big boss...

itu la yang berlaku di sekeliling kita...sebagai manusia kita perlu menelan menerima segala apa yang berlaku walaupun hati kita tengah panas dan geram...dah lumrah manusia sebegitu...

7 comments:

sultan said...

ah... org cam tu biorkan je keje dia. bior pending. jgn tolong. dah sedap sgt org wat kn keje utk dia la tu...

Mr PenyuBiru said...

err..layak ke dipanggil manusia kalu dah perangai camtu. aku saje bagi ko berapi lagik.haha..

risanur said...

sultan >> kalu nak biarkan je pending cam gitu confirm kita kena tempias kemarahan big boss gak...

penyubiru >> mmg la batu api penyubiru ni tau...mmg tgh berapi pun cuma tunggu nak meletup je...

Ungku Nor said...

tu jenis yang makan gaji buta la tuu..hehe

mim.ya.ra.alif said...

mesti melayu kan? hehehhee

aLiYaHaRiZ said...

aku dah biasa kena dgn org mcm ni...brckp pong pang pong pang..tapi kejam harammmmmmmmm....pastu suke emel kat org tanya tu tanya ni..bile dpt jawapan dia forward kat bos mcm dia yg punye idea ..pala hotak dia!!! bengang gile akuuuu...

risanur said...

ungku nor >> ntahla kak susah nak cakap...bukan baru keja dah lama..lebih berpengalaman dari saya...

myra >> no komen :)

aliyahariz >> aku bengang keja dgn org macam ni..aku nak lepaskan geram tu pasal aku tulis n3 ni...nak coolkan diri..