Terima Kasih Sahabat

10 December 2008

macam-macam...


aku tak tahu nak tulis n3 apa...tapi aku nak gak update tapi aku kebizian...
aku nak tepek pict lembu yang aku amik sebelum hari raya korban hari tu....confirm la lembu dah dikorban dah ditelan dah pun...bila aku tunjuk pict lembu ni kat anak buah aku diorang pelik....

bila aku ambik pict lembu ni coz almaklumla aku kan takde kampung...dok di bandar kl ni sahaja...that why yang menjadi tanda tanya pada anak buah....yang bestnye anak buah aku si nisa tu siap 'sayang' lagi pict lembu tu betapa seronoknye nengok pict lembu dlm digital kamera ...memang kelakor la jadi anak orang bandar ni kongkang aje bile nengok binatang di tengah bandar...

kesian juga aku melihat anak buah aku yang serba tidak mengerti tentang kehidupan binatang ni...nak kena bawak gi zoo ni untuk perkenalkan kehidupan binatang dan pokok-pokok di hutan...tapi bile ye???aku kesibukan dengan nak final exam ni....insya'allah jika diizinkan oleh Allah...

7 comments:

ad3ck said...

anak2 buah saya lagi laa, masa balik kampung hari tuh, sangat teruja dan seronok semacam bila tengok ayam barjalan-jalan ehehehe.

cikgu jawe said...

isk^3.. aku pula naik heran gak. thn ni x byk lembu korban kt kg.. org kampug bajet kot.. :p

risanur said...

ad3ck >> kesian kan kat diorang yg tinggal di bandar ni...susah nak lihat dan pelajari tentang binatang dan tumbuhan...

CJ >> kan tahun kemelesetan ekonomi...tu yg kurang lembu dikorbankan...

Mr PenyuBiru said...

kesian kan... kat bebudak skang.hehe

fathiyyah said...

salam kak..kurusnyaaa lembu malaysia! kambing,lembu dan unta sini semua montel2 tau..
banyak mkn sebelm dikorbankan kot..hihi

Ungku Nor said...

err..kucen dia kenal tak?
kalo tak..ehehehe.nak kena bela kucen laa ;p

risanur said...

penyubiru >> mmg la kesian kan...mcm batrisya ada ke lembu dikatakan horse :)

fathiyyah >> salam fathiyyah...mmg kan malaysia majoriti lembunya kurus krn kemelesetan ekonomi kot...

ungku nor >> kalu kucen diorang tak kenal mmg sah la anak2 buah risa ni bermasalah...