Terima Kasih Sahabat

19 January 2009

tragedi 16 Jan 2009...


gara-gara nak sangat makan telur setengah masak lain plak yang jadinye...

nasib baik la tak terbakar rumah dibuatnya....ini adalah angkara my hubby...mata tu mengantuk sangat nak tidur kerana bekerja shift malam tapi perut sibuk minta diisi...padahal boleh aje makan telur setengah masak tu lepas bangun dari tidur...nasib baik la tak jadi apa-apa pada my hubby dan rumah..kalu tak aku tak tahulah bagaimana gayanye...

tragedi 16 Januari 2009 bersamaan tarikh meninggal dunia pak lang ku memang menjadi sejarah sungguh la untuk tahun ini....serba tak kena dibuatnye pada hari tu...hubby aku telah masak air sampai nak kering air dalam cerek...sampai meletup la cerek tu dibuatnye...nasib baik la my hubby cepat tersedar dari tidur dia kalu tak tau la..confirm bomba datang umah la...

aku memang minta ganti cerek baru pada my hubby coz cerek tu baru je dibeli masa pindah hari tu...hari sabtu tu gak aku soh my hubby bawa aku ke chow kit untuk beli cerek baru...kalu tak nak masak air dalam pa plak..tak kan nak masak air dalam periuk atau kuali kan memang aku penah buat pun ...

alhamdulilah Allah masih sayangkan my hubby dan my home...nasib baik tak jadi apa-apa walaupun cerek tu dah meletup...nasib baik api tak menyambar kat mana2 bahagian kat dapur tu...memang tragedi sungguh la dan dugaan bagi aku dan my family...macam-macam yang telah berlaku pada hari itu...satu memori yang memang sukar untuk aku lupakan...

** aku masih tidak percaya yang arwah pak lang telah meninggalkan kami untuk selamanye**

10 comments:

Mr PenyuBiru said...

macam² dugaan. banyakkan bersabar yer. cerek tu bleh diganti semula, bende dah nak jadi. jgnlah marah kat hubby tu yer.

Mira said...

isk isk isk... bahayanya kak.. sib baik x jd apa2.. sib baik tersedar..

nanonano said...

ishkk..
dasat wohh..
tatao lak sy mende tu bley cair ek kak??
gerun tol

KM said...

bahayao...bahayo...nasib baik takde papa...

pB said...

lain kali kena beli cerek air yang ada wisel tu

~syasya sulaiman~ said...

syukur alhamdulillah.. nasib tak jadik apa2 kan...

risanur said...

mr penyubiru >> tak marah tapi sayang kat hubby...

myra >> Allah masih sayangkan my hubby...

nano >> akak pun terkejut cerek tu boleh cair macam tu...ingatkan keras...

KM >> mmg bahaya la...

syasya >> sib baik tak jadi pa2...kalu tak memang naya la...

pB >> risa tak minat cerek yg ada wisel tu...bising :)

fathiyyah said...

Mujur tak ada apa-apa ya kak..

hati-hati kak lain kali :)

13may said...

mak aiii...sib baik takdak apa2...

Ungku Nor said...

hikmahnya, awk dapat cerek baru..hehehe