Terima Kasih Sahabat

04 March 2009

bah di KL....


semua orang tahu yang KL dilanda banjir kilat semalam....angkara hujan yang teramat lebat...aku antara mangsa yang terperangkap di dalam banjir tu...aku nak melaporkan menyibuk pasal banjir di KL semalam...

masa aku nak ke kelas petang semalam jalan di Jalan TAR dan jalan persimpangan di Jalan Tun Ismail iaitu jalan di depan opis aku memang dah jem teruk dah....tapi aku masih boleh jalan lagi coz aku naik lrt...that why aku just relax je...almaklumla lepas hujan confirm la jalan akan jem....

tapi masa aku naik tren ke stesen titiwangsa masa tu memang aku terkejut la coz air sungai memang dah tinggi dah...aku dah syak banjir di jalan ipoh ni...masa ini aku dah risau camne nak ke kelas tadi boleh relax je lagi ...memang air sungai batu dan sungai gombak melimpah...banyak kereta yang terperangkap di dalam banjir tu...ada yang nampak bumbung je....aku dah tak boleh nak fikir nak ke kelas atau nak balik umah je...

tapi jalan nak ke kelas memang tak jem (jalan berlawanan arus)...yang jem dari jalan tun razak ke jalan ipoh dan lebuhraya mahameru...jalan ipoh memang dah tutup la....aku kuar dari tren terus aku amik gambar dari pandangan atas...memang menakutkan coz ini la pengalaman pertama aku terperangkap dalam banjir...sib baik la ada member yang meneman kalu tak mmg mati kutu la nak fikir....

aku terpaksa menumpang kawan aku nak ke kelas coz tiada teksi langsung....kawan aku plak terperangkap dalam jem....hampir 1 jam setengah aku menunggu kawan aku di stesen titiwangsa tu....macam-macam karenah yang kita bole lihat...dengan suasana jem yang teruk, keta yang tenggelam dalam air bah, keta yang dibuka bonet enjin, keta toll trunk yang nak menarik keta, orang yang kelam kabut nak balik umah, segalanye aku lihat dan rasai...ada satu keta tu maintain je jalan dalam air alih2 mati enjin kat dlm air, apa lagi kena tolak la....satu pengalaman yang memang sukar untuk diperolehi....

tak salah aku jalan ipoh boleh dilalui semula dalam pukul 7.45pm ketika air banjir dah mula surut....tapi jalan bertambah2 la coz semua orang nak balik...

my lecturer also terperangkap dalam jem....dia sampai pukul 9.15pm tapi kami tetap ada kelas jugak hingga pukul 10.15pm...pelajar2 lain dah balik krn kelas batal tapi kitorang punye lecturer juga yang bersungguh-sungguh nak mengajar...layan kan jugak la walaupun penat dan letih ilmu tetap juga perlu diambil....

9 comments:

~syasya sulaiman~ said...

Kannnnn... nasib baik sempat sampai rumah nak tengok Rozana... heheheh

Jard The Great said...

aku mmg nak tngkp gmbr smlm... tp seme gmbr tak best.. huhuhu..

dasat sungguh la smlm.. terkejutz aku.. nih pengalaman first aku stuck dlm jem..

pB said...

sib baik Shah Alam tak hujan

sib baik akak tak kerja kat Kay El

risanur said...

syasya >> sib baik sempat tengok kalu tak confirm frust punye :)

jard >> mmg dasat la..semalam jadi pemberita sekejap...

pB >> kalu shah alam hujan confirm banjir kat batu 3 tu...kat mana2 tak selamat skunk...

Fathiyyah said...

uish,teruk juge banjir kilat kat kl ye kak.

Gombak tak teruk sgt kot eh.

Mira said...

ujan sket je banjir.. isk isk.. skrg musim ujan ke kt kl kak?

eh, kimsalam kt anieqa yek? die seofis ngn akak ek?

kakpiah said...

akak pon di antara mangsanyer..
kematu montot dok dlm keta..
ngantok giler...

Mr PenyuBiru said...

ooo..teruknya jam. aku kat opis tengah kelam kabut ngan system ade problem.huhu..

risanur said...

fathiyyah >> alhamdulilah gombak takde pa2...cuma sg gombak je yg melimpah...

Mira >> kat kl tengahari nye panas tapi bile petang hujan lebat sgt...
mmga anika seopis gan akak dan senegeri dgn myra...

kakpiah >> mangsa keadaan kak :) risa pun lenguh kaki berdiri lama...

penyubiru >> mmg teruk jemnya...risa tau kelam kabut sbb putra lrt ada masalah kan...