Terima Kasih Sahabat

03 March 2009

geng....


hari sabtu yang lalu aku telah membawa anak-anak buah dan adik beradik aku gi berkampung KLCC untuk menonton wayang...ceta pa lagi kalu bukan ceta yang tengah famous dan glamer skrg ni...ceta geng ipin dan upin...kat semua blog kekawan yang aku baca semuanya dah gi menonton dan semuanya kata ceta ini best giler...tu yang membakar semangat aku untuk gi menonton jugak...walaupun my hubby kata ceta untuk bebudak tapi aku tetap nak gi tengok teknik animasi yang digunakan....

yang pastinye aku tak boleh nak beli tiket secara online coz terlebih limit yang ditetapkan...kalu nak online cuma utk 6 orang sahaja tapi aku terlebih seorang....petang jumaat pas balik keja aku dan member opis gi KLCC untuk membeli tiket utk ditonton pd hari sabtu...almaklumla aku tak nak bile gi beli tiket hari sabtu sold out pastu balik nganga...baik aku beli siap-siap....berkorban apa saja...

yang pastinye memang aku terkejut beruk la coz majoritinye tiket dah abis dijual untuk tayangan sabtu dan ahad....aku terpaksa gak amik juga coz dah janji gan anak-anak buah...kesian plak aku nengok diorang yang beria-ia nak nengok ceta tu....terpaksala kami berpisah...tak boleh nak dok sama sederet...biar terpisah asalkan dapat menonton nye....yang pastinye sakit gak tengok ni coz dok barisan kedua dari hadapan...can u imagine kan...

memang satu cerita yang menarik...memang berbaloi kita gi menontonnya....aku tak reti nak komen ceta tu almaklumla ramai yang dah menjadi pengulas filem....yang buat aku feel sangat tu masa opet dan rajoo yang nak berpisah...memang touching la saat tu...menitik gak la airmata ketika itu...walaupun byk unsur komedi, lawak namun unsur persahabatan masih tidak dilupakan...."fikirkan masa depan" antara dialog yang diucapkan selain 'betul,betul,betul'....

yang pastinye bile wayang tu abis je anak buah aku si hakim tu kata dia masih nak nengok lagi ceta ni...memang kopakla kalu nak tengok wayang aje....

3 comments:

Jard The Great said...

hehe.. welcome to the geng upin ipin fan club!

~syasya sulaiman~ said...

betul..betul..betul

kita pun dah tengok... best...

~aNieQa~ said...

huuhu..dpt tgkp gmbr kat poster tu..nak gak bergmbr tp jd malu plak.
kalu ngan jie,sah x sedar diri..ihiks...