Terima Kasih Sahabat

12 March 2009

spageti meletop...


dah lama dah aku tak update pasal apa yang aku masak kat dalam blog ni...hari ni aku nak buang tabiat bercerita pasal apa yang aku masak dan makan...

hari sabtu lepas tekak aku ni teringin sungguh nak makan ala western...aku nak makan spageti seafood yang aku masak sendiri....aku tak lalu nak makan spageti yang jual kat restoran2 tu coz tekak aku tekak orang Malaysia sukakan kepedasan...

aku kalau masak spageti akan bubuh cili kering masa nak menumis...bukan sematamata tomato puree je...coz tak pedas tak kick la...resepi sendiri segala benda yang kita nak boh dalam masakan tu boleh saja...siap tambah lada hitam lagi bagi kick....

aku boh udang dan sotong...memang marvelous la spageti aku sapa nak puji kalu diri sendiri coz kuahnye rasa manis seafood tu...aku tambahkan dengan cendawan butang dan cili benggala....

memang berselera sungguh la aku makan....rasa kepuasan sungguh la bila apa yang kita hajat kan nak makan dapat kita masak dan tunai...memang berpuas hati la...

4 comments:

pB said...

sodap nyerrrr

Faizah_Haris said...

adoii laporrrrrrr

Aku Bukan Bidadari said...

yummy my feberet!!

Fathiyyah said...

lidah sy pun gemarkan masakan yang pedas.Kalau makan sambal tiap2 hari pun sy sanggup kak..hihi

Nampak mengancam la spaghetti ni kak..