Terima Kasih Sahabat

04 May 2009

macam-macam perangai....


hujung minggu hari tu aku ke rumah mak aku...nak lepaskan rindu dan bermanja dengan mak aku....lagi pun anak-anak buah aku pun ada jugak...hampir 2 bulan tak berjumpa dengan diorang...lepas gak rindu aku pada mereka...

meriahnya rumah mak aku coz semuanye cucunye balik kumpul bersama...bila dah ada semuanya confirm la macam-macam karenah yang diorang tunjukkan....yang si hafiz dan si hakim sibuk soh aku buka notebook coz nak main game keta katanya...aku layan je....budak2 skunk punye mentaliti memang berbeza dengan zaman budak2 aku dulu...dulu main polis n three, kejar2, konda-kundi...tapi skrg mereka punye kehidupan nak main di depan notebook...

zaman aku belajar dulu pun takde komputer nak beli walaupun aku ni pelajar IT...memang zaman dah berubah sungguh la...tak sama dengan zaman kita dulu2....mereka suka duduk di rumah menghadap pc atau notebook daripada beriadah di luar rumah bersama kawan2....

yang memeranjatkan meneruja kan aku ialah anak buah aku yang perempuan si nisa tu dah pandai cakap tanpa pelat...bestnya dengar si nisa dah pandai panggil aku 'young'... joren muncung je mulut dia menyebut nama aku...bestnya melihat perkembangan anak2 buah aku ni....

dah lama tak jumpa ada je perkara baru yang mereka tunjukkan.....semoga mereka ni membesar dengan aktif dan diredhai oleh Allah hendaknya...

1 comment:

Jard The Great said...

bila la aku dpt anak buah.. huhuhu..

eh.. lupa lak.. aku anak sulung.. hehehehe..