Terima Kasih Sahabat

14 May 2009

ntah la...

Anonymous said...

kalau berani cakap je laa depan2... apa yang tak puas hati... aku tak kisah pun... kalau cakap depan2, baru puas hati kita pun tahu sapa yang salah... tak delah nak simpan kat dalam hati... semua orang mana ada yang perfect kat dalam dunia nii... kadang2 kita terbuat salah yang diri kita sendiri tak ketahui... dan org lain ketahui... tu lah gunanya komunikasi...bukan simpan kat dalam hati... kemudian main sembur je.. tanpa usul periksa... Aku tahu ko memang tak puas hati ngan aku... dari semalam lagi pun... tapi aku tak tahu apa yang kau tak puas hati...


ada orang yang tak puas ati sedang mengamuk di dalam blog aku ini...aku pun tak tahu la kenapa dia nak mengamuk kat dalam blog aku ini....

memang komunikasi tu bagus untuk semua orang...tapi kalu kita cakap depan-depan dan berterus terang, tapi cakap kita wat endah tak endah je dan tak diambil tindakan tak guna jugak...macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri...aku pun hangin la...

komunikasi memang satu saluran yang bagus untuk bertukar fikiran dan pandangan....tapi kalu komunikasi digunakan untuk menegakkan benda yang tak betul tu tak guna jugak....aku dah cuba dengan cara berkomunikasi ini tapi tak jalan jugak masih sama je tindakan yang diambil....seperti tiada respond pun...tu yang aku melepaskan geram di dalam blog aku ini...tapi tak sangka plak ada yang mengekori membaca blog aku ini dalam diam2...padahal blog aku ini hanya untuk aku melepaskan segala ceta yang aku nak ceta dari hati aku...bukan untuk menyembur aku atau mengutuk orang...
memang semua orang tak perfect di dunia ini...semua orang akan membuat kesalahan tanpa sedar atau dengan sedar....aku juga antara manusia yang tidak perfect di muka bumi Allah ini...namun aku akan cuba menghindarkan daripada membuat kesalahan dari sengaja atau tanpa sengaja...

aku minta maaf la kalau ada yang terasa dengan apa yang aku tulis ini...hope orang yang terasa hati dengan aku ini akan membuat tindakan yang terbaik selepas ini....

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

blog tempat personal kita
suka hatilah kita nk tulis apa kan

biasalah tu kak
bila rasa salah..mulalah nk melenting tak tentu pasal
sabar ek kak :)

Siti Fatimah said...

kite bkn nya nk provoke dia pn. die yg ase sendiri tak tentu psl.

kalu salah mengaku salah. bila kita tegur dia bkn kite nk kata kite betul 100% pn.

bende tu mmg dh terang2 tak betul, tak kena. Kenapa mesti tipu sana tipu sini. n tunjuk die power sgt.

ilmu tu Allah yg bg. Susahlah kalu tak digunakan betul2. Bakat pn Allah jgk yg kurniakan. Apa2 kembali kpd Nya...

Bkn bila kene tegur suma dia betul. Tinggi suara mcm lah org nk condemn dia sgt. Org cuma tegur. Tp taknak except. Susah btol...

Mr PenyuBiru said...

hmm.. nampaknye seperti orang opis ko dah tau kewujudan blog ini dan terbaca n3 luahan perasan tu.

elok selesaikan cara baik. dan harap semenye berjalan dgn baik.

kakLuna said...

ntah?kita tegur sbb kita amik berat ttg org dan jugak organisasi kita kan. kalo kita x tegur tu makna nya kita x amik berat.mampuih pi pun tak pa...

Ungku Nor said...

guna anon pulak tuh..haihhh..tak berani nak tulis nama ke?

dah la Risa.
janji dia dah tau bukan awak sorang je kat opis tu yang tak puas hati dgn dia. harap2 dia guna la akal untuk buat pertimbangan sewajarnya.

awak buat je keje awak elok2, ye?

~syasya sulaiman~ said...

hehe, ade orang touching.. biasalah, siapa makan cili, dia rasa pedasnya..

Jard The Great said...

erkk... die amik berat tuu.. hehehe..

risanur said...

darlee >> mmg blog kita punye kan..apa shj kita boleh tulis..kalu rasa malas nak baca jgn masuk blog ni...

fatimah >> ntahla susah nak cakap kan kalu ada orang yang begini sikapnye...

penyubiru >> insya'allah akan cuba diselesaikan cara baik...nak kena berjaga2 la pas ni bila nak menulis..

syasya >> mmg org tu dah pedas giler la...

kakluna >> betul, betul, betul....

ungku nor >> tu la pasal guna anoy...walaupun guna anoy risa ttp tau sapa manusia tu..

jard >> mmg terambil berat pun :)