Terima Kasih Sahabat

17 July 2009

kalu tak....

aku bersyukur kepada Mu Ya Allah...kalu tak aku dan my hubby tak tahulah keadaan nye...

semalam masa my hubby amik aku dari kelas, dalam perjalanan nak balik umah hampir2 je kami nak dilanggar oleh satu kereta bodoh ni...mujurlah Allah masih sayangkan kami berdua...kalu tak aku rasa confirm aku dan my hubby tak tahu kat mane...maybe kat hospital atau tanah perkuburan ...

aku tak tahu la macamne mamat pemandu gile ni boleh dapat lesen...aku dan my hubby naik motor dari jalan terus...alih2 keta bangang ni main keluar je dari selekoh kanan tanpa melihat kami....dengan tak bagi lampu isyarat dan kuar main laju je...sib baik la my hubby menekan brek dengan kuat sekali dengan hon yang panjang...kalu tak confirm kami dua orang jatuh melayang macam kertas...tergamam gak la aku dibuatnya...

boleh mamat tu just wat bodoh je...apa lagi my hubby terus naik hangin...my hubby dah mula naik hangin coz mamat ni langsung tiada sikap berperikemanusiaan...boleh dia wat muka tak bersalah dan mengatakan my hubby yang salah...can u all imagine...kitorang yg jalan lurus ni dikatakan salah....aku puas la dok menyabarkan my hubby...aku tak nak la my hubby bergaduh dengan pemandu giler cam gini...lagi di layan lagi teruk...

memang hangin je bila dia kata "orang naik motor ni kena la hormat orang naik kereta"...sakit jiwa aku mendengar nya...aku rase cam nak soh je my hubby hempuk je orang tu...baru naik keta persona dah berlagak macam naik keta BMW...aku tau la aku naik motor je tapi kami tahu undang2 jalan raya...tak guna ada kereta besar pun tapi tak tau undang2...wat mcam jalan dia sorang je...padahal semua orang bayar road tax kan...

aku lihat my hubby memang marah sungguh dengan pemandu ni...my hubby siap boleh kata 'nasib baik la ayang ada kat situ, kalu tak memang nahas pemandu ni'...aku kata dengan my hubby biar Allah saje yang balas segala yang pemandu dia wat...kalu dengan sikap cam gitu aku tak heran la satu hari nanti dia akan kena balik macam dia wat kat kami...'what u give u get back'....

3 comments:

Jard The Great said...

pemandu skang mmg bnyk kurang ajar.. huhu

kakLuna said...

byk cntik dia punya law org naik motor kene tgk org naik kete?yg dia bwk kete cam setan mabuk x nmpk org apa hal.

ni mesti lesen terbang nih

risanur said...

jard >> mmg pun...mmg kurang ajar sungguh...

kakLuna >> mmg lesen terbang yg dia dapat tu..mana undang2 yang dia belajar ntah...