Terima Kasih Sahabat

01 July 2009

rezki Allah...


buat pertama kalinye aku menggunakan microwave setelah memperolehinya berbulan2 lama...bukannya pa aku tak tahu nak panaskan apa dalam microwave ini...almaklumla jarang masak...lepas tu aku lebih selesa memanaskan lauk pakai dapaur gas....orang kampung la katakan...lagi satu sebabnya nak menjimatkan elektrik...dah 3 bulan aku tak bayar duit elektrik...punye seronok la...betul ke penggunaan microwave ini akan meningkatkan kadar penggunaan elektrik...ntahlah kalu kena bayar kena la bayar...dah berbulan bil elektrik aku ditanggung oleh kerajaan...thanks kerajaan Malaysia....

aku bersyukur dengan rezki Allah ini...aku memang tak pernah terfikir pun nak ada microwave...bukan la benda yang penting dalam rumahtangga aku ini...orang kampung kan...pakai dapur gas pun dah memandai....

dengan berkat suara my hubby tersayang la, aku dan hubby dapat microwave ini...my hubby masuk pertandingan karoeke di tempat kerja...dapat tempat pertama bila nyanyi lagu rozana dari kumpulan search...aku tak sangka plak my hubby ada suara yang lemak merdu cam gitu sampai memenangi tempat pertama...memang rezki dia kot....

aku tak boleh hengat masa my hubby bawa balik hadiah ni....my hubby bawa balik dalam kul 3 pagi...punya excited la muka dia...aku yang mamai bangun dari tido punyelah tak wat apa reaksi muka pun...almaklumla dah mimpi sampai ke mana masa tu tiba-tiba my hubby bawa balik present...kesian kat my hubby masa tu...punye excited berceta pasal pertandingan karoeke tu, yang aku plak hanya tercantuk diam membisu...my hubby hanya baget akan menang tempat ke-3 je coz ada member dia yang ada suara sedap gak...tapi tak sangka bole menang tempat pertama....memang dah rezki dia malam tu kot...

alhamdulilah aku juga bersyukur kerana memperolehi hadiah ini....tak payah la berfikir untuk membeli nya lagi...bolehla fikir nak beli peralatan lain plak....rezki dari Allah...pasni aku nak mendera my hubby untuk masuk mana-mana pertandingan karaoke la...boleh tak macam tu????

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

bestnye...
takpe2..pasnie akak duet ngan hubby lak masuk pertandingan karaoke
boleh?heheee...

untuk org malas cam kitorang, bancuh milo pun guna microwave
;P

KV said...

akak baru bercita cita nak beli microwave oven. Dia dpt free (walopun kena bertanding nyanyi, hehe). Best nya!

risanur said...

darlee zuris >> kalu akak duet mmg confirm tak kan menang apa2 hadiah pun...suara tak sedap langsung...

KV >> mmg best kak...hadiah free...tapi kena melalak la dulu :) slmt membeli microwave baru yea...

pB said...

brand apa tu ?

nampak canggih jer tu

risanur said...

pB >> jenama LG kak...kire masak nasi pun boleh la dlm microwave ni :)

Jard The Great said...

jelesnye.. hehe

PuteriSatu said...

a'a akak pun baru berkira-kira nak beli microwave..maklumla puasa dah makin hampir..ahaks...(ayat orang malas masak sahur...)