Terima Kasih Sahabat

08 October 2009

suprise II...

masa : semalam
tempat : opis tempat lepak paling hot... meja aku
perkara : borak2 makanan masa hari raye
ahli korum : kekawan opis seramai 3 orang
--------------------------------------------------------------------------------


semalam masa internet tengah slow dan bengong kami telah berkumpul dan berborak-borak sambil membaca suratkhabar....masa tu terkeluar ceta apa yg dimasak masa hari raye yang lepas...macam2 makanan yang kuar...salah satu menunya adalah nasi dagang...

sorang kawan aku ini asalnya dari kemaman terengganu berceta yang dia masak nasi dagang untuk pak mertuanya menantu sejati namanye masa raye hari tu...pak mertuanya orang johor....kawan aku ini berceta yang nasi dagang ni masaknya lama kerana kena kukus banyak kali...aku baru je tahu yang kena kukus ingatkan masak cam nasi biasa...nampak sangatla aku tau makan je lagipun aku ini bukan anak jati terengganu kan...tak boleh nak salahkan aku...selama ni tau beli je...

masa tu aku dah terbayang nasi dagang sedap yang penah aku makan di terengganu masa satu ketika dahulu di primula hotel...memang sedap dan marvelous...nasi dagang yg berwarna putih, dimakan bersama gulai ikan tukol dan acar timun...

Ya Allah masa ini jugak aku nak sangat makan nasi dagang...terus aku sms my hubby untuk cakap dengan dia yang aku nak sangat berbuka makan nasi dagang aku wat pose sunat syawal ...tapi mana lah nak cari nasi dagang dalam masa yang singkat cam gini...

dengan perasaan keciwa aku berbuka dengan makroni goreng di tempat study...nak wat camne kan takde rezki...maybe next time aku akan makan nasi dagang tu...


tapi my hubby telah wat suprise...malam tadi pas abis kelas my hubby telah bawa aku gi makan nasi dagang di taman melati utama....nasi dagang ulik mayang pure dari terengganu...alhamdulilah akhirnya dapat gak aku makan nasi dagang ayang ku tingin kan...thanks bang...tak sangka plak my hubby sanggup bawa aku gi makan kat situ walaupun dah hampir tengah malam....

punye ramai la manusia yang makan kat kawasan melati utama ni...coz kat sini punye la banyak restoran makanan yang popular macam sate kajang samuri, rumah thai tomyam, kelha kelfood, memori corner dan macam2 ada lah...orang Malaysia ni memang perlu bersyukur kerana Malaysia aman dan damai dari peperangan, dari mala petaka dan dari segala bencana alam yang dashyat...alhamdulilah aku bersyukur kepada Mu Ya Allah...



3 comments:

pB said...

nasi dagang


raya baru ni , tiga empat umah , nasi dagang jadi menu utama

Mr PenyuBiru said...

adeh! nasi dagang lah pulok.eeeeee...

risanur said...

pB >> bila kak pB nak masak utk saya ni???

mr penyubiru >> mmg sengaja je letak pict makanan bg air liur meleleh...jgn mare...