Terima Kasih Sahabat

26 December 2009

retreat BPM part III...


hari ke-2 retreat bermula pada jam 6.45 pagi dengan senam robik dan pokan co2 di tepi pantai....nyamannye angin di waktu pagi...sukar untuk mendapat pengalaman berada di waktu dinihari (waktu masih subuh) di tepi pantai...hanya Allah sahaja yang tau cantiknya ciptaan Allah....kami telah menyenamkan diri dan menari poco2....memang berpeluh dan bersemangat kami melakukannya...pastu kami minum pagi....

perbincangan retreat bermula pukul 8.30 pagi dengan membentangkan post mortem projek yang tidak berjaya pada tahun 2009 dan disusuli perbincangan projek tahun 2010...penat juga memerah otak sebenarnya....tapi nak buat camne kan kena juga melakukannya....

petang pukul 5 petang aktiviti kami disambung dengan perlawanan bola tampar dan telematch....kumpulan aku iaitu kumpulan 2 menang juara keseluruhan bola tampar...padahal aku sendiri pun tak pegang pun bola tampar...dah rezki nak wat camne kan....


pastu kami pergi main telematch yang disediakan oleh pihak resort iaitu 4 jenis telematch antaranya lari dari guni, die dace, bom balloon dan drunken monkey...memang macam2 gelagat yang kami buat untuk memenangi setiap satu telematch tu...masa tu rase release tensen sangat...lupa seketika tentang tensen keja di opis....yang paling tak ingat ada lebihan belon berisi air, boleh bebudak lelaki ini pergi ambil dan baling kami yang masa tu kat tepi pantai...memang kelam kabut la nak melarikan diri kan....aku takut gak kena baling masa tu coz aku sedang pegang kamera....kena selamatkan kamera dulu...

malam tu masih sambung lagi perbincangan dan berakhir pada jam 10.30 malam....aku, oja, ika dan gee pergi ke pantai untuk menikmati angin pantai di waktu malam....almaklumla malam terakhir di desaru....memang rasa keletihan sangat dengan seharian punye aktiviti....tapi meninggalkan kenangan yang sukar dilupakan....

esok paginya kami telah membentangkan projek2 yang akan dilakukan pada tahun 2010 sehingga jam 1 tengahari....kami makan tengahri dan pukul 2.00 petang check out kerana pastu kami akan ke ladang buah...

yang kelakarnya kami semua menyangkakan akan makan semua buah di ladang tu tapi menghampakan...kami diajar semua pokok dan tanaman yg berada di ladang tu...kami hanya dibekalkan sebekas seorang buah untuk dimakan dalam bas...memang kelakarla...ingatkan kami akan makan beramai2 buah-buahan di bawah pokok yang rendang....berangan ajelah...rupanya makan dalam bas ye....

kami sampai kat kl pada jam 10.30 malam....satu perjalanan yang amat panjang kami tempuhi...alhamdulilah kami pulang ke kl dengan selamat...

3 comments:

Jard The Great said...

hepi2 yer kak.. ehehe

tulip said...

kak, masa citer ni keluar saya tingkatan 5. nak sgt tengok. tapi nak beli tiket wayang pun tak reti time tu. hihi...

risanur said...

jard >> tq jard...
tulip >> masa tu tulip form 5, akak dah pandai bercinta dan tengok wayang...jgn jeles yea...tapi skunk tulip dah boleh tengok mcm2 ceta di panggung coz dah ada lesen besar :)