Terima Kasih Sahabat

08 December 2009

saat yang aku rindukan....

kekadang aku rindu saat sebelum aku belum bergelar seorang student...aku rindu untuk menonton rancangan tv yang aku minat....aku mengaku yang aku jarang menonton tv tapi aku suka ceta/drama yang berkisarkan penyiasatan, polis, kekeluargaan, ala-ala mistik, pembacaan pemikiran...

aku rindu untuk menonton ceta bones, CSI miami, New York, Las vegas , ghost whisper, NCIS, criminal mind, smallville, supernatural dan beberapa ceta yang aku dah lupa...cemua ceta ini adalah bersiri dan aku mengikutinya daripada season pertama lagi...

namun setelah aku mengambil keputusan untuk sambung study, maka aktiviti aku dah banyak ketinggalan semua ceta-ceta kesayangan aku ini....aku hanya boleh menonton semua ceta ni di TV3, 8TV dan NTV7 almaklumla aku mana la ada ASTRO....aku tak berminat nak menonton sangat tv, tu yang aku tak amik ASTRO boleh tak jadi alasan padahal kedekut kot

semalam aku takde kelas dan aku tak sangka akan berpeluang untuk menonton ceta NCIS Season IV dan Criminal Minds Season VI....dah banyak pelakon yang bertukar dan ceta yang aku ketinggalan....almaklumla kelas aku setiap hari dan akan sampai di rumah pukul 11 malam...memang confirm aku takkan menonton tv kerana dah keletihan dan semua ceta yang aku minat ni pun dah abis ditayangkan...

memang benarlah saat yang kita idamkan agak sukar kita perolehi jika kita dah ambik keputusan dalam kehidupan kita...dalam kehidupan memang perlukan pengorbanan...mungkin aku tidak berkesempatan untuk mengecapi lagi saat-saat untuk menonton seperti dahulu, insya'allah aku akan dapat apa yang aku impikan dan cita-citakan untuk masa hadapan....pengorbanan untuk aku berjihad demi masa depan dan family...insya'allah....

4 comments:

~syasya sulaiman~ said...

xpe babe.. sethn je lagi sacrifice tuh.. insya allah, berbaloi baloi...

pB said...

bila NCIS tu ???

risanur said...

syasya >> mmg berbaloi-baloi...

kak pB >> NCIS tu hari senin kul 9.30pm 8TV kak...akak pun suka tengok ke??

Mira aka Ibu Iman said...

xpe la sis.. bersusah2 dahulu... pejam celik pejam celik dh grad.. :)