Terima Kasih Sahabat

07 February 2010

442 : sambutan annivesary...

trademark pict di Bangi Kopitiam... "The Lost of Heritage Muhibbah"...

my hubby yg tersayang....


aku dan hubby menyambut pergi makan-makan sempena annivesary kami yang ke 5....kami gi makna di Bangi Kopitiam yang baru buka di cawangan Setiawangsa...takdelah makan di tempat yang special tapi cukuplah kami makan-makan tempat baru dan membawa kenangan sampai bila-bila...

ini adalah first time kami gi makan di Bangi Kopitiam walaupun dah banyak kali cubaan nak menyinggah makan tapi selalunye tak berjaya...ini kerana kami tak tau nak makan apa kat situ....tapi sempena hari special kami mengagahkan diri masuk gak ke Bangi Kopitiam tu...

first expression kami kat Bangi Kopitiam ni suasana tempat makan yang damai, segar dengan bunyi muzik yang best la...lagi satu dekorasinye menggambarkan 1 Malaysia gitu...makanan dan minumannye semua nye nampak sedap sangat...



yang bestnye tengok menu kat bangi kopitiam ni coz dia ada kod, beserta gambar dan siap ada menu mana yang menjadi pilihan ramai....my hubby pilih air Plum Ambra Juice (air kedondong) dan Asam Laksa....aku plak memilih Ice Blended White Coffee dan Mee udang serta Roti Kuaci (menu baru)...

yang kelakarnya nampak sangatla aku dan hubby ni tak penah masuk Bangi Kopitiam coz sepatutnya kita kena catitkan sendiri apa yang kita nak makan berpandukan menu yang diberikan...yang kami plak bila tengok menu terus panggil pelayan...patutla pelayan tu macam blur je...kami order macam biasa la....masa tengah menunggu order tu, baru aku perasaan semua orang tulis sendiri kat kertas menu yang tersedia di atas meja...baru la aku perasaan yang kat atas meja masing-masing ada pensel dan menu pesanan...tapi tak boleh salah kan kami coz atas meja kami takde pensel tak nak mengaku tu padahal memang sah tak penah masuk ...


makanan dan minuman nye memang sedap dan marvelous la...harga yang dikenakan aku rasa ok la berbanding dengan kopitiam yang lain...agak berbaloi la dengan makanan dan harga makananya...lagi satu yang best kat sini boleh jadi tempat lepak coz ada wifi dan muzik yang disediakan....

kenangan kami di Bangi Kopitiam untuk sambutan 5th annivesary memang tidak akan aku lupakan, insya'allah....

No comments: