Terima Kasih Sahabat

15 March 2010

463 : jalan-jalan di jalan TAR

hari sabtu lepas aku ajak my hubby gi jalan-jalan pasar malam jalan TAR....dah lama aku tak gi terjah ke sana...hampir 3 tahun kot....aku pun heran kenapa tiba-tiba aku nak ke sana....takde apa pun nak cari tapi nak berjalan je...

aku sampai di jalan TAR dalam kul 6.00 petang....orang punye la ramai macam kan ada barang free je...memang terpaksa berhimpit-himpit la...aku dan my hubby just cuci-cuci mata sahaje....

masa tengah jalan-jalan tu, hidung aku terhidu bau kuah asam laksa....nampak dari segi dekorasi dan susunan barang laksa tu memang memikat hati dan menyelerakan....aku terus ajak my hubby berhenti makan kat situ...nasib baik la ada tempat kosong...

aku terkejut nengok mangkuk laksa utara tu....punye la besaq....semangkuk RM5....memang power la laksa utara ni...cukup masam, pedas dan rase segalanya...dah rasa macam makan laksa shack la plak...

yang pastinye makan laksa tu memang berpeluh la coz open air takde aircond dah laksanye memang power kerana pedas...tapi layan la....

pas dah puas jalan-jalan TAR tu my hubby ajak nengok wayang ceta Alice in wonderland....kami gerak ke Galaxy Ampang coz kat situ la tempat kami selalu menonton....tapi memang agak menghampakan coz kat situ takde panggung wayang 3D....terus cancel nak menonton coz tak best la tengok ceta 3D tapi takde 3D...baik menonton kat tempat lain...tapi confirm tiket wayang majoritinye dah habis...terus cancel, lain kali ajela pergi menonton...

kami just pusing-pusing di Galaxy Ampang tu...

2 comments:

Luffy said...

eh. galaxy ampang tu tempat aku selalu tgk wayang

dkat dah dengan tmpt tinggal aku

hehe

risanur said...

luffy >> galaxy ampang ni memang best tengok wayang..nati boleh la luffy belanja tengok wayang ye...