Terima Kasih Sahabat

21 March 2010

466 : aku bangga...

aku rasa bangga terhadap diri aku sendiri...coz makin hari makin ada peningkatan untuk pemanduan aku...bukan nak bakul sendiri tapi aku perlu puji semangat aku sendiri....kalu bukan diri sendiri nak puji sapa lagi kan....

aku pun tak sangka aku akan berani memandu seorang diri di highway DUKE pada waktu tengah malam...kalu ikutkan mak aku memang tak benarkan aku balik sorang diri...mak aku suruh aku tido je besok pagi baru balik...tapi aku kesian kan my hubby yang kena tido sorang diri isteri mithali katanya ....tu yang aku gagah balik juga....

masa aku memandu tu memang mengelabah dan berdebar-debar gak...aku bawa di lane tengah aje dalam lingkungan 80-90 km/jam....kalu ikutkan hati nak je ikut lane kiri tapi banyak plak motor....tu yang dok kat lane tengah....aku takut gak masa tu kalu ada adegan merempit coz DUKE kan memang femes tempat merempit masa malam minggu...

sebelum aku bergerak dari rumah mak, mak aku siap pesan kalu dah sampai terus call dia...aku tahu mak aku risau coz aku kan baru je belajar memandu...pastu bawa sorang-sorang plak...aku tahu kerisauan seorang ibu...mana mak yang tak sayang anak kan...

aku sampai je aku terus call mak...alhamdulilah katanye...lepas ni boleh la aku bawa kereta lagi ke rumah mak aku...

lepas ni aku kena banyak berlatih untuk parking kereta plak..coz benda ini lah yang melemahkan aku bila nak memandu...aku masih belum cekap untuk memarking kereta....terutama masa nak reverse kan kereta...aku masih keliru...ada sesapa kekawan yang ada tips untuk memudahkan aku semasa nak reverse kereta...aku keliru semasa nak pusing stereng kereta....

bila aku dah dapat skill untuk parking kereta, insya'allah pasni takdelah aku menyusahkan my hubby untuk hantar aku ke mana saje...aku punye target nak bawa kereta ke opis dan ke tempat belajar...semoga apa yang aku impikan akan tertunai...insya'allah...

2 comments:

Kapten said...

aku tumpang bangga
hehe

risanur said...

kapten >> tima kasih krn tumpang bangga...