Terima Kasih Sahabat

10 April 2010

483 : rezki jangan ditolak...

petang semalam buat pertama kalinye aku makan di Secret Recipe...selalunye just makan kek nye sahaja...rezki jangan ditolak katanye....

dari pagi hingga petang mesyuarat di TTDI sehingga kan waktu lunch hour pun masih berada di dalam bilik mesyuarat...dah la hari jumaat waktu lunch hour nye lama hampir 2 jam 30 minit...semua yang diplan semuanya jadi hampes...nak gi shopping semuanye musnah...

tensen sebenarnya dok dalam bilik mesyuarat lama2...yela setiap hari asyik mesyuarat perkarayang sama...pastu kena fikir segala implikasi pro dan kontra yang perlu diambil untuk projek besar punye....yang akan dilancarkan tidak lama lagi oleh Kementerian aku bekerja ni...saya yang menurut perintah katanya....kena la juga berkorban segalanya walaupun dalam paksa rela...

namun kire berbaloi la setelah mengorbankan masa lunch dengan mesyuarat...dok terperuk dalam bilik mesyuarat hampir 6 jam...otak dah tepu dah letih...kami dijamu makan di secret recipe...

aku yang first time makan di SR ni memang blur untuk memilih menu yang nak makan...aku ni ala kekampungan katanye...nak memilih makanan yang aku tak pernah makan memang mengelirukan...semuanye nampak menarik dan sedap...

thanks joweana kerana memberi suggestion makanan yang aku nak makan...akhirnya aku memilih spageti bolognese dan ice lemon tea...dan aku rase sedikit kek durian durian...memang sedap jugak kek durian durian ni tapi tekak aku ni agak kureng sikit kalu durian...

memang rase kek durian durian ni rase sedap untuk sesapa yang suka makan durian...dengan bau yang menarik perhatian...

alhamdulilah berasa juga aku makan di restoran secret resipe ni...nanti aku nak my hubby gi makan plak...coz aku dah tau makanan apa yang sedap dan tak kan jadi jakun bila makan di sini lagi....

dalam masa terdekat ni aku nak ajak my hubby gi makan kek di SR ni...dalam pukul 3-6 petang setiap weekday tak salah aku ada baut promosi kek dan secawan teh/kopi harganya tak sampai RM 7....boleh la aku nak gi makan kek di sana..

No comments: