Terima Kasih Sahabat

25 April 2010

496 : bujang katanye...

tiba-tiba je tajuk n3 kali ni lain dari yang jangan marah my hubby ...tak salah untuk mengaku bujang untuk sekali sekala coz dalam hati tetap tahu tanggungjawab sebagai seorang isteri....

kenapa aku mengaku bujang untuk n3 ni???kerana aku telah pergi melepaskan berjalan-jalan selepas abis exam MUET semalam...aku nak gi lepaskan tensen...tapi takdelah teruk sangat pun exam dia tapi aku dah planning dengan kekawan aku untuk bermain bowling...aku pergi bersama dengan fatimah, oja dan anika...mereka ini pun mengaku bujang juga padahal sorang saje yang benar2 bujang....yang 2 orang tu mengaku bujang anak 2 dan sorang katanye...huhu...jgn marah kekawan gurau saje...

kami telah plan untuk main bowling di brem mall, kepong....dan ini kali ke dua aku nak gi main bowling...kali pertama semasa raya 2 tahun lepas...aku rasa takut gak nak main takut jadi 'ratu longkang'....tapi nak mencuba dan saje2 untuk bermain, aku main belasah je...

kami pergi satu kereta je...fatimah yang bawa kereta dia telah mengambil aku di rumah, ambil ika di lrt putra dan oja di rumah juga...sampai di brem mall masing-masing sudah kebulur...tapi tak banyak fast food yang ada di shopping complex ini...yang ada hanya merry brown...layan kan jelah coz masing2 dah lapar dan terpaksa rela gitu...

duta untuk merry brown...

aku pesan nasi goreng dan ayam goreng pedas....aku rase ini kot kali terakhr aku mencuba merry brown ni...dahlah servis yang diberikan hampes...boleh aku berdiri di hadapan kaunter, cashier tu tanya kat kawan dia, betul2 di hadapan aku "kakak ini dah amik order ke"...sah-sahlah aku belum amik order, buat apa aku berdiri macam patung kat depan kau ini...memang rasa nak hilang sabar dah...pastu supervisor dia ala-ala tak mesra alam gitu....coz dia marah-marah, jerit-jerit semua pekerja-pekerja dia depan-depan customer...macam takde adab je...kesian aku tengok pekerja dia menahan malu....macam-macam manusia...

ada gaya tak sebagai pemain profesional...



selesai makan kami terus ke pusat bowling...punye ramai la manusia...kena menunggu hampir 25 minit coz ada satu group tu ada buat tournment...ika telah 'membookingkan' 2 game....punye berderau la jantung aku...dah lupa nak pegang boleh camne...siap minta ika yang ajar...'tunjuk ajar ku sifu'...hahaha...

papan markah game 1...

papan markah ke 2...terror tak??hehehe....

game pertama balingan pertama memang masuk longkang la...memang malu gitu...aku main baling je asalkan main....tapi bila bola tu kena kat pin rase cam best je...game pertama aku hanya dapat 56 pin je...tapi untuk game ke 2 aku dapat juara gitu...macam tak caya je...yang tak boleh blah tu 2 kali strike lagi...tapi target nak dapat 100 pin tak dapat...hanya dapat 98 pin je....yang pastinye aku dan kekawan puas dan bersemangat nak datang lagi untuk bermain....

kenangan kita bersama 24 april 2010 di brem mall, kepong...

nanti kita akan kumpul lagi kekawan lain yang nak join kita ok...mesti meriah dan menarik kan....

3 comments:

Kapten said...

aku lak suka mengaku dah kawen
selamatttttttttt

tu cara release tensen lepas exam cr org muda tu... kekeke

Sumijelly said...

wahh.....bestkan main bowling...hehehe
seronok..nak pulak klau masuk longkang..hehehe

Sumijelly.com

risanur said...

kapten >> tiba2 je nak mengaku dah kawin...kononnye selamat, tapi dlm hati Allah sje yg tau..huhuhu..

sumijelly >> memang best main bowling ni...bila masuk longkang je mesti gelak besar...mcm lawak je...