Terima Kasih Sahabat

28 April 2010

499 : perlukan motivasi...

mood aku hari ini memang aku akui agak sengal sikit...hati aku sakit sangat...mood aku jadi tak berapa betul sangat...n3 di bawah adalah n3 meluahkan perasaan...jika sesapa tidak mahu meneruskan pembacaan sila berhenti setakat ini...aku tidak memaksa....

gara-garanya aku tak boleh pandang muka somebody kat opis ni....even nak dengar suara pun aku rasa tak boleh....bukan aku sengaja tapi bila aku dengar je tekanan darah aku jadi tinggi...rase cam nak marah je...

aku tak tahu kenapa tiba-tiba je dia tak mo layan aku bercakap even aku bertanya pasal keja pun...tiba-tiba je bila aku tanya, dia boleh jawab tak tahu...tapi kalu orang lain tanya elok je dia jawab dan melayan orang tu punye soalan...depan-depan mata aku....bukan sekali atau 2 kali aku perasaan namun 3 kali....aku rasa lain macam je...maybe dia tak mo langsung bercakap dengan aku...baik aku pun buat tak tahu je...wat pa aku nak berperangai hidung tak mancung pipi tersorang-sorong....aku pun malas nak fikir dan layan perangai orang cam gini...

that why hari ini dari pagi hingga ke petang aku memakai headphone di telinga untuk mengelakkan lagi hati dan darah aku naik....aku dah puas beristifar namun masih tidak boleh menjauhi perasaan marah aku ini....

aku tahu diri aku ni bila marah dekat someone...aku mudah untuk didekati oleh semua orang namun jangan ajar aku jadi kurang ajar dengan orang ....sekali, 2 kali dan kali ketiga aku boleh bersabar...namun bila dah melampau, aku akan plak yang akan menunjukkan perasaan aku....

that why aku warning dengan kawan-kawan yang rapat dengan aku 'jangan ajar aku jadi kurang ajar'...confirm aku akan buat betul-betul...bukan aku nak tunjuk aku bagus...tapi kalu orang tu memang buat tak tahu je bila kita bercakap dengan dia baik aku pun buat perangai sama...buat apa aku nak terhegeh-hegeh nak bercakap dengan dia padahal dia nak pandang muka aku pun tak nak....

kalu kawan-kawan aku memang takde mood nak bercakap dengan aku lebih better berterus terang daripada aku wat perangai....bukan nak mengugut tapi bila keadaan dah makin teruk baik aku mengundur diri...aku malas nak melayan perangai orang yang sengal dan ikut suka ati dia je nak melayan kita atau tak...aku bukan cam gitu....aku jenis berkawan yang akan setia dan mudah untuk menghulurkan bantuan jika kekawan memerlukan angkat bakul sendiri la plak ...

buat masa sekarang ini aku perlukan motivasi diri aku sendiri....aku perlukan kekuatan untuk menempuh segala rintangan dan dugaan dalam hidup ini...

3 comments:

pB said...

salam


kak pB pernah rasa apa yang Risa rasa sekarang nie ...


macam nak pecah dada menahan sabar...

hi hi , kak pB pun dulu sebab tak mau dengar suara orang tu , kak pB pun buat macan Risa gak. Sumbat headphone kat telinga


sabar lah Risa ..
manusia seperti itu ada dimana mana

Kapten said...

hmmm
org yang sama ker kak?
bersabar banyak2 ler... ada balasan yang baik tu

risanur said...

pB >> thanks kak krn memahami perasaan risa...

kapten >> mmg org yg sama...mmg tgh bersabar la ni...tq :)