Terima Kasih Sahabat

01 May 2010

501 : iron man 2...

malam tadi aku dan my hubby gi menonton wayang free di KLCC...tayangan bermula jam 9 malam....dengan dibekalkan 2 caramel pop corn dan air mineral memang layan la menonton iron man 2 ni...

aku kagum dengan kecanggihan IT yang digunakan...hanya dengan petikan jari segalanye boleh dilakukan...penggunaan komputer dan ICT memang amat meluaskan digunakan dalam ceta ini...aku tak bayangkan kalu aku ada komputer serta robot yang dapat menyiapkan keja seumpama kita bekerja dengan sebuah kumpulan....rase best je coz kita bagi je arahan pada robot tu dan dia siapkan...tak payah kita nak makan hati dengan orang yang pelbagai ragam dan sikap yang kita perlu tahu...kalu di saat kita tak boleh nak bekerja dengan satu team better kita bekerja dengan robot....

aku tak mahu ceta atau ulas panjang-panjang ceta ni coz aku memang bukan pengulas yang baik...yang aku tahu tujuan ceta ini tony yang ada podium tak salah aku jantung tu perlu mencari formula baru untuk mengantikan podium baru agar dia akan menjadi kuat dan dapat mempertahankan negara...dan satu lagi ada orang yang nak balas dendam terhadap tony sekeluarga iaitu ivan...dia la yang mencipta dron...peperangan aksi yang menarik antara iron man dan dron...

yang aku kelakarnye dan tak logiknye ceta iron man 2 ni baru je abis perang dan letupan yang dasyat, kawasan sekitar tu cam biasa je, kereta lalu lalang tanpa ada apa-apa yang berlaku...masa tu hero dan heroin sedang buat aksi menarik di atas bumbung....

apa-apa pun jalan cetanye agak menarik dengan penggunaan IT yang canggih...perlawanan aksi antara iron man dan dron yang menarik...aku suggest pada kawan2 yang nak menonton wayang ini, sila la tempah tiket...tapi pendapat kita masing-masing...aku kata best tapi mungkin ada yang kata tak best....terpulang...selamat menonton...

4 comments:

Kapten said...

aksi hero dan heroin tu yang aku nak tgk

muahahaha



Latest: Kantoi Aku Meminati Seseorang - PART I, PART II

risanur said...

kapten >> tu akak tau coz luffy mmg suka adegan cam gitu...

Q said...

naaaakkk sangat tgk cerita ni. tp kena tunggu lepas exam. haih! sabar sabar. jeles dgn org yg dah tgk :p

risanur said...

Q >> jgn jeles2 ye...sampai masa nati sila tengok...bukan lama pun nak abis exam...