Terima Kasih Sahabat

21 May 2010

519 : cameron highlands...

skrg ini aku berlintas langsung live dari tempat yang paling tinggi di semenanjung Malaysia...aku berada di Cameroh Highlands Pahang Darul Makmur...

aku akan berada di sini selama 3 hari 2 malam....aku perlu menjadi urusetia Bengkel Talian Nur KPWKM di sini....

perjalanan yang cukup mengerunkan dan menyeramkan semasa naik ke bukit ini....dengan gaung yang paling dalam aku lihat...tapi yang best rasa nyaman dan segar apabila menghirup udara segar di sini....udara yang dah lama tak aku rasa kan di kuala lumpur, yang penuh kehangatan, kepanasan dan kebahangan....

aku naik bas dari kuala lumpur pada jam 10.45 pagi dan singgah makan tengahari di RNR Tapah dan meneruskan perjalanan melalui Simpang Pulai....sampai di Hotel Equatorial Cameron Highlands pukul 3.30pm....alhamdulilah kami selamat sampai walaupun perjalanan yang amat mencabar....

setelah selesai menyelesaikan bilik untuk peserta, kami naik bilik, rehat sekejap dan solat...pastu kami berjalan ke Kean Farm tempat yang paling terkenal dengan jualan sayur-sayuran, buah-buahan, strawberi, dan pelbagai cenderamata....apa yang aku beli adalah teh dan jagung rebus coz nak survey barangan lain dulu...kalu beli sayur dan strawberi confirm baliknye hari ahad....survey dulu pa yang patut....

aku sedang selsema ni...makin lama hidung aku makin takde bau, tekak makin sakit dan kering je...dah la duduk tempat ala-ala sejuk gitu...hope aku boleh survive untuk menempuh dugaan dari Allah...semoga bengkel yang aku handle ini akan berjalan dengan lancar....

1 comment:

qaseh said...

cameron highland...hmmmm....br je bulan lepas sy pergi....mmg best sgt2222....jgn lup g kat Rajooo Hill dpt mkn stawberry yg fresh2