Terima Kasih Sahabat

08 July 2010

542 : madam lim kitchen's...

dah 2 kali aku gi terjah dan makan di restoran madam lim kitchen's ni...restoran ni berada di jusco setiawangsa....restoran ini ala-ala masakan chinese, baba nyonya dan malay style...yang pastinye halal la...



aku memang tak pernah makan di sini...tengok dari luar cam mahal je...rase cam tak layak je nak makan kat sini...tapi my hubby dah pernah cuba dengan kawan dia di sini...that why hari tu dia mengajak aku mencuba makan di sini plak...harganye boleh tahan dan harga mampu untuk semua orang....



dah rasa cam dalam rancangan jalan-jalan mencari makan...



my hubby suggest aku makan paprik daging...katanye sedap dan menarik gitu...tapi aku mencuba makanan lain coz tak best plak kalu mencuba makanan yang sama...kalu pilih makanan lain kita bole rasa dan cuba yang lain kan...bergeliga tak otak aku...



masa pertama kali makan akau mencuba nasi goreng ala siam gitu...yang buat aku tertarik adalah udangnye...memang sedap coz aku rasa nasi ini digoreng dengan paste tomyam...



kali kedua plak aku mencuba tomyam seafoodnye plak...memang terangkat giler...cukup masam, masin dan rasenya...selalunye kalu kita makan tomyam mesti bersepah2 serai, daun limau purut dan macam2 lain...tapi tomyam kat sini aku rase dia mesin semuanye jadi paste....bila kita makan kita akan rase semua serai, halia, daun limau purut, bawang dan macam-macam lagi la...memang power la tomyam nye....

paprik nye plak aku rasa lain dari lain...macam dia masak menggunakan rempah spesel....coz tak macam paprik di restoran tomyam yang lain...tak boleh nak terangkan la rasenya kecuali cuba sendiri...


nasi goreng siam...rm 5.90
tomyam seafood yang terangkat...rm 6.90
paprik daging...rm 6.90
ice lemon tea...rm 2.00


rase tak menyesal la nak makan kat sini...boleh la menjadi salah satu restoran faveret kami berdua....

2 comments:

pB said...

Madam Lim ...?


hmmm

nak kena cuba nie...

Kat Puchong ada ker?

pB said...

Madam Lim ...?


hmmm

nak kena cuba nie...

Kat Puchong ada ker?