Terima Kasih Sahabat

10 September 2010

565 : aktiviti malam raye...

aktiviti malam raye aku dan my hubby yang pelik aku rasakan untuk tahun ni....pergi melepak di dataran merdeka....memang lawak la...macam takde keja lain kan...tapi kebetulan kami lalu di sana terus la melepak kejap kat sane....kami dari Central Market mencari barang...tapi kedai dah tutup...my hubby nak melepak kat sane...dah lama katanye tak menikmati keindahan malam di dataran merdeka....

pastu kami nak menuju ke carefour wangsa maju...dari dataran merdeka kami melalui AKLEH....boleh plak jem di MRR2....nasib baik kami naik motor, boleh la merempit...aku punye pelik ke mana la semua orang nak pergi...takkan nak balik kampung last minute....


tapi rupa-rupannye, traffic jem tersebut disebabkan lemang....punye la berderet kedai menjual lemang kat situ...orang ramai berhenti untuk beli lemang dan yang paling jem di kedai lemang pak ali....kedai raja lemang yang paling popular gitu....dengan my hubby pun terperangkap terjebak nak membeli lemang pak ali tu...sanggup plak my hubby beratur hampir 1 jam setengah....aku lihat orang sanggup beratur panjang untuk membeli lemang ini...ada yang sanggup datang dari jauh untuk membeli lemang pak ali ini....penangan lemang pak ali gitu....


 
my hubby beli 3 batang lemang...dan balik dari carefour terus menghadap lemang dengan rendang....memang berbaloi2 la beratur panjang....rasa lemak, sedap dan marvelous la...

No comments: