Terima Kasih Sahabat

07 November 2010

592 : ubi kayu rebus...


aku tidak tahu kenapa la sejak akhir-akhir ni aku asyik teringin makanan yang pelik-pelik je....nak kata mengidam tak la plak...tapi aku nak makan benda yang jarang sangat aku makan...pelik nye lagi satu tu, aku nak masak sendiri walaupun aku tak penah masak masakan tu....

pagi semalam aku nak sangat makan ubi kayu rebus bersama kelapa dan sambal ikan bilis....aku bersyukur kerana apa yang aku nak makan dan masak mesti my hubby akan layan kehendak aku...aku harap my hubby tak bosan melayan karenah aku ini...


pergi beli ubi kayu di pasar chowkit...aku tak penah pilih ubi kayu sendiri...selalunya ada bantuan...yelah bukan senang nak cari ubi kayu yang empuk dan sedap dimakan...aku belasah dan berserah je la harap ubi kayu tu empuk...

aku rebus ubi kayu tu sambil dicicah dengan kelapa parut bergula, sambal ikan bilis garing dan kopi 'o' panas...memang layan...dan marveles...ubi yang empuk dan sedap sangat...alhamdulilah aku dapat juga makan apa yang aku idamkan...my hubby kata dah macam zaman jepun plak makan ubi kayu ini....dapat la rase macamne kesusahan orang zaman perang dan darurat mencari makanan....

aku tak tahu la pasni nak makan apa plak...minggu ni aku dapat tunaikan hasrat dihati untuk makan ikan masak stim dan ubi kayu rebus...next week ntah apa la aku mengidam plak...aku tak tahu la kenapa tekak dan selera aku ini lately ni makin pelik...camne la kalu betul2 mengidam yea???jeng, jeng, jeng...habislah my hubby nak melayan...huhuhu...

3 comments:

~aNieQa~ said...

sedapnya kak...huhuhu...terliur sudah...ada balance x??ihiks..

risanur said...

anieqa >> mmg sedap dan marveles...sori la takde balance la...

~aNieQa~ said...

hahaha...nak kene beli ubi kayu gak la nti...